GündemEkonomiTürkiye Gündemi

BASİAD “Enerji Kesintilerinden İmalatçı Üyelerimiz Zarar Gördü”

BASİAD “Enerji Kesintilerinden İmalatçı Üyelerimiz Zarar Gördü”

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği hafta içinde sanayi işletmelerini etkileyen ve sürecin başından itibaren işletmeler, taraflar ve kamusal alandaki açıklamaları yakından takip ettiği; doğal gaz ve elektrik kesintilerini değerlendirdi.

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği enerji akışındaki kesinti üzerine durumu değerlendiren bir toplantı gerçekleştirdi.  İmalat sanayinde kesinti yaşanacağının duyurulmasının hemen ardından; başta elektrik ve doğal gazı üretim süreçlerinde yoğun olarak kullanan üyeleri başta olmak üzere; üyelerinden durumun takip edilmesi ve Balıkesir Sanayinin kesintiden büyük ölçekli etkilenmemesi için nelere yapılabileceği ile ilgili bir bilgi talebi ile karşı karşıya kalmıştır.

Enerji Kesinti Sürelerini Ele Aldılar

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği üyelerinin geçen hafta yaşanan elektrik ve doğal gaz kesintisinden dolayı üretimlerinin aksadığını dile getirerek; başta ihracat taahhüdü bulunan üyeler olmak üzere yaşanan kesintilerin üretimde önemli kayba sebebiyet verdiğini açıkladı. Gerçekleşen toplantıda dile getirilen hususlar ve BASİAD’a işletmelerden iletilen sorunlar şu şekilde sıralandı. Sanayi’de Enerji kesintisi haberleri duyulmaya başlaması ile birlikte BASİAD’a üye işletmelerinden konunun araştırılmasına ait talepler ulaşmaya başladı. BASİAD tarafından enerji kesinti süreci işletmeler, kamu ve ilgili taraflar nezdinde takip edilmeye ve sağlıklı bilgi akışı sağlama çalışmaları başlatıldı. İşletmeler kısıtlamaya uymaları konusunda uyarıldı.

Önceden bildirim süresi önemliydi Görüşünü Belirttiler

Balıkesir Sanayinde üye işletmelerimizden bir kısmı işletme başına günlük enerji ihtiyacının bir kısmını jeneratörleri aracılığı ile karşılamak üzere önemli yakıt maliyeti yaşadılar. Özellikle ihracat taahhüdü bulunan işletmeler geçen hafta sonu gerçekleştirdikleri ilave mesai uygulamasını bu hafta sonu da gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar. Bu durum da ilave maliyet yükü oluşturmaktadır. Balıkesir Sanayinin de de yüksek ısı kaynağı ile faaliyette bulunan fırınların durmasının maliyeti çok yüksek olmaktadır ve 31 Ocak sonrası doğal gaz kısıtlamasının azalarak ta olsa devam etmesi benzer bir durumla karşılaşma endişesi yaratmaktadır.İşletmeler tarafından dile getirilen önemli şikâyetlerden bir tanesi de kesinti yaşanacağının bildirim süresi ile kesinti başlangıcı arasındaki sürenin çok kısa olması vesilesi ile gerekli hazırlıkların yapılamaması olmuştur.Toplantı sonrası katılımcılar tarafından sanayide enerji kesintisinin Balıkesir ve Türkiye ekonomisi ve işletmeler açısından önemli bir kayba sebebiyet vermesi dolayısı ile doğal gaz kesintisinin de bir an önce sona ermesi gerektiği ve bu şekilde bir kısıtlama ile bir daha karşılaşılmamasının ümit edildiği dile getirildi.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu