GündemEkonomiTürkiye Gündemi

BASİAD “Gayemiz Fırsatları Balıkesir İçin Avantaja Çevirmek”

BASİAD “Gayemiz Fırsatları Balıkesir İçin Avantaja Çevirmek”

 

BASİAD Başkanı Ümit Baysal: “Gelecek, Geçmişten ve Bugünden Radikal Biçimde Farklı Olacak ve Bu Farklılıkların Getireceği Riskleri ve Fırsatları Balıkesir İçin Avantaja Çevirmek İçin Çalışıyoruz.”dedi.

 

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Baysal; dünya ekonomisinin, hızına yetişmekte zorlanıldığı bir yapısal değişim sürecinde olduğunu söyleyerek düşük maliyetli üretim anlayışının yerini dijitalleşmeye dayalı üretkenliğe bıraktığını, insanın yüksek nitelikli ve katma değer yaratan becerileri ve yetkinlikleri ile ön planda olduğunu söyleyerek; konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Proje Üretimine Devam Edilecek

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Baysal BASİAD bünyesinde oluşturulan sektörel komisyonlar bünyesinde yapılan tespitler ile oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda BASİAD olarak öncelikle gelişmeleri yorumladıklarını ve bugün olduğu gibi bundan böylede üretecekleri projeler ve çalışmalar ile Balıkesir girişimcisinin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Finans Sektörü Ve Yaşanan Krizler

BASİAD Başkanı Ümit Baysal: “Dünya ekonomisi, hızına yetişmekte zorlandığımız bir yapısal değişim sürecinde. Globalleşen dünya kısmen korumacı ama elbette geleneksel korumacılıktan çok daha farklı bir sürece giriyor. Dünyada arz zincirleri değişiyor, üretim merkezleri kayıyor. Bu dönüşümlerin toplumsal yaşama da çarpıcı etkileri oluyor. Yaşanan arz şokunun ve lojistik maliyetlerinin artması karşısında önemli avantajlarımız var. Avrupa’ya yakınız, jeopolitik konumumuz önemini koruyor, imalat sanayimiz Doğu Avrupa ülkelerine kıyasla çok daha gelişmiş, finans sektörümüz halen güçlü, krizleri iyi yönetme becerisine ve esnekliğine sahip bir iş dünyamız var. Balıkesir girişimcisinin ise bu gelişmelerden ilin refahını yükseltme şansı var.

Doğru Politika Vurgusu

Doğru politikalarla, enerjimizi global ekonomide değişen sisteme nasıl uyum sağlayacağımıza harcamak durumundayız. Bir yandan da yeni trendleri dikkate alarak uzun vadeli stratejilerle ekonomimizi güçlendirmemiz önem arz ediyor. Dijital teknolojilerin sürüklediği dönüşüm ile temiz enerji geçişini ve ekonomilerin çevresel etkilerini temel alan yeşil dönüşüm birbirinden ayrılmaz nitelikte. Bu alanda Balıkesir’de de önemli gelişmeler yaşanıyor.

Enerji  Kaynakları

Yeni sistemin belirginleştiği öncelikli alanlardan biri, bugünlerde jeopolitik gerilimlerin de kaynağında yer alan, enerji. Enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi, enerji verimliliği ve tasarrufu, yenilenebilir enerji geçişinin hızlandırılması ve arz güvenliği için yatırımların sürdürülebilirliği, planların dört ana sütununu oluşturuyor. Gelecek, geçmişten ve bugünden radikal biçimde farklı olacak ve bu farklılık riskleri ve fırsatları da beraberinde getirecek.

Büyümenin çevresel önceliklere duyarlı olmasını, ekosistemin dengesini gözetmesini, aynı zamanda toplumsal adaleti, cinsiyet eşitliğini, dengeli bölgesel kalkınmayı sağlamalıyız.  Gelişmiş, saygın, adil ve çevreci bir Türkiye hayalimizin hayata geçmesi için 3 unsuru, yani insanı, bilimi ve kurumsallaşmayı odağa almayı savunuyoruz. BASİAD olarak bu 3 unsuru kapsayan projelere ve çalışmalara ağılık verdik ve yeni projeler ile iş dünyamızın yanında olacağız.” Dedi. NURSİMA AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu