GündemEğitimEkonomiTürkiye Gündemi

BASİAD Meslek Lisesi Koçlarını Eğitiyor

BASİAD Meslek Lisesi Koçlarını Eğitiyor

 

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Meslek Lisesi Koçlarının eğitimine 21 Kasım 2022 Pazartesi günü başladı. Eğitimleri tamamlanan koçlar Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 75 meslek lisesi öğrencisine koçluk yapmaya başlayacaklar.

 

‘’Meslek Lisesi Koçluk Programı” Başlıyor

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği; T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Meslek Lisesi Koçluk Programı” adlı proje faaliyetleri kapsamında; Meslek Lisesi Koçlarının eğitimini başlattı. Eğitimlere Balıkesir sanayi işletmeleri tecrübeli personeli ile Meslek Lisesi Koordinatör öğretmenleri katılıyor

Balıkesir sanayi işletmelerinde deneyimli personelden oluşan 16 koç adayının yanında; 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Koordinatör öğretmenleri eğitime katılım sağlıyor.

Eğitim Programında Verilecek Dersler

Eğitim programında koç adaylarına; Koçluk Türleri, Koçluk Ve Diğer Disiplinler Arasındaki Farklar, Koçluk Yaklaşımını Günlük Rutinlerde Uygulamak, Kişisel Hedeflere Koçluk Yapmak, Temel Koçlukta Kullanılan Uygulamalar, Koçluğun İlkeleri, Teknik Becerileri, Kişisel Beceriler, Koçlukta İleri Düzey Beceriler, Koçluk Süreci Yol Haritası Oluşturmak, Danışanların Kör Noktaları İle Çalışmak, Koçluk Sürecini Yönetmek Ve Tamamlamak konularında eğitim verilecek.

Seçilen 75 Öğrenciye Meslek Koçu

12 Ay süre ile uygulanacak olan projenin ana amacı Balıkesir Merkez’de kurulu bulunan Meslek Liselerinde okuyan 3. ve 4. Sınıf öğrencilerini; meslek lisesi koçları ve proje faaliyetleri aracılığı ile iş hayatına hazırlamak, çeşitli mesleki yetkinlikler kazandırmak ve işletmelerin teknik personel ihtiyaçların istihdamını kolaylaştırmak olarak açıklandı.  Eğitim sonrasında seçilen 75 öğrenci; eğitimleri tamamlanan 15 Meslek Lisesi Koçu ile eşleştirilecek.

Haber: Muhammed Can Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu