GündemEkonomi

BASİAD “ÖVGÜYÜ HAK EDEN FİRMALARIMIZ”

İLK 500’e Giren; Balıkesir’in Yüz Akı Firmaları açıklandı. BASİAD firmaları tebrik ederek, “ içinde bulunduğumuz dönemdeki bu başarı takdire değerdir” dedi.

 

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği Türkiye’nin ilk 500 Sanayi Kuruluşu çalışmasının açıklanmasının ardından bir toplantı gerçekleştirerek konuyu, ülke ve Balıkesir ölçeğinde değerlendirdi. Girişimcisi, çalışanı, paydaşları ile büyük bir övgüyü ve takdiri hak eden girişimler teker teker büyük bir heyecan ve mutlulukla ele alınarak başarıları dile getirildi.

 

 

BAŞARMA AZMİNİ KORUYANLAR

 

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan BASİAD Başkanı Abdullah Bekki: “ 2019 yılında üretim yaparak; katma değer yaratarak, ülkemiz üretimine katkı yaparak, durmak bilmeksizin çalışan sanayi kuruluşlarımızı canı gönülden kutlarız. Üretim performansları ile büyük bir takdiri hak etmektedirler.  Türk sanayisi, Balıkesir Sanayisi başta pandeminin zor şartları, finansman zorluğu, kur dalgalanmaları, sosyal, siyasal, terör ve jeopolitik tüm olumsuzluklara rağmen, “başarma” azim ve kararlılığını korumuştur.” Dedi. Değerlendirmede İlk 500 Sanayi kuruluşu içinde yer alan Balıkesir firmaları hem kar etme noktasında, hem ihracatını artırmakta, hem üretimini sürdürmekte ve hem de yeni istihdam yaratmakta, ülkesine karşı temel sorumluluklarını kapsayan sınavlarından başarıyla geçmişlerdir görüşü geçerlilik kazandı.

 

 

YÜZ AKI SANAYİ KURULUŞLARIMIZ

 

 

2019 yılında büyük performans gösteren firmalarımız; Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi Anonim Şirketi ilk 500 içinde Balıkesir’in yüz akı sanayi kuruluşu sırasında başı çekmiştir. Gönenli Süt ve Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bupiliç Entegre Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. Yarış Kabin Sanayi ve Ticaret A.Ş. Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. Teksüt Süt Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Firmalarının başarıları BASİAD tarafından takdirle karşılandı.

 

 

ÖZEL DÖNEMDE GURUR TABLOSU

 

 

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki: “ İlk 500’ün açıklandığı dönemler biz reel sektör temsilcileri için moral motivasyonun çok yukarılara çıktığı özel dönemlerdir. Bu dönemlerin ekonomi adına, reel sektör ve işletmelerimizin sürdürülebilirliği adına iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu tür önemli fırsatlar mutlaka değerlendirilmelidir. Ekonominin zor günlerden geçtiği bu dönemde borçlu şirketler konusunu da gözden kaçırmamalıyız. Bütün gelişmiş ekonomiler gibi Türkiye ekonomisinin de temel taşı şirketlerdir. Türkiye’nin şirketleri, Türkiye’nin kapasitesidir. Türkiye’nin şirketleri, Türkiye’nin istihdamıdır. Yılların birikimi şirketlerimizi, markalarımızı korumayı başarabilmeliyiz. Ekonominin aktörleri, üretimin içinde tutulacak tekliflerin, ‘Finansal Restorasyon Planı’ şeklinde gerçekleşmesini diliyoruz. Bu Türk ekonomisi için elzem bir ihtiyaçtır” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu