GündemEkonomiTürkiye Gündemi

BASİAD Perakende Sektörünü Değerlendirdi

BASİAD Perakende Sektörünü Değerlendirdi

Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği yönetimi ,Pandemi Sonrası Perakende Sektörünün Geleceğini konuştu.

Temel İhtiyaçlarda Tedarik Ve Lojistik

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği  gerçekleştirdiği bir çalışma ile perakende sektörünü ele aldı. Balıkesir için de perakendenin hem ekonomik hem de toplumsal olarak ne kadar kritik bir sektör olduğu pandemi döneminde daha belirgin hale geldiği, temel ihtiyaç maddelerinin kesintisiz bir şekilde temin edilmesi tedarikçisinden lojistikçisine, perakendecisinden teslimat elemanına kadar ancak geniş bir ekosistemin eşgüdümlü olarak çalışmasıyla mümkün olabileceğine vurgu yapılarak konu geniş şekilde ele aldılar.

Sektör Temsilcilerinin Görüşleri Ele Alıyorlar

BASİAD Başkan Yardımcısı Ümit Baysal “Perakende araştırmasını takiben sektörü ileriye taşıyacak adımları tartışmaya açmak üzere sektör temsilcilerinin görüşlerini aldık ”dedi. Baysal yaptığı konuşmada, özellikle pandemi ile tetiklenen dönüşüm sürecini, dijital dönüşüm trendlerinin sektör pratiklerine yansımalarını ve sektörün ihtiyaçlarını, destek beklediği alanları konuşma şansına eriştiklerini söylediler.

Balıkesir Perakendeci Kayıplarının Telafi Noktası

Uysal,“Perakendenin hem ekonomik hem de toplumsal olarak ne kadar kritik bir sektör olduğu pandemi döneminde daha belirgin hale geldi. Temel ihtiyaç maddelerinin kesintisiz bir şekilde temin edilmesi tedarikçisinden lojistikçisine, perakendecisinden teslimat elemanına kadar ancak geniş bir ekosistemin eşgüdümlü olarak çalışmasıyla mümkün olabilirdi. Perakende sektörü gerek ülkemiz ekonomisi gerekse sektör paydaşları için daha fazla değer yaratabileceğimiz bir dönüşüm geçiriyor. Şimdiki düşüncemiz Balıkesir perakendecisinin kaybının telafisidir” dedi.

Perakendecilik Daha da Önem Kazanıyorlar

Çalışmada Perakendinin geleceği ile ilgili şu görüşlere yer verildi:” Perakende kanallarındaki çeşitlilik yükseliştedir. Pandemi döneminde sağlık ve hijyen endişeleri nedeniyle online ticaretin rolü artmış olsa da fiziksel perakendenin önemini hala koruduğunu ve pandemiden sonra da fiziksel perakendenin öneminin giderek artacaktır. Gerek gıda gerekse gıda dışı perakendede tüketicilerin önemli bir kısmının mağazaları kullanmaya devam etmesi bekleniyor. Tüketicilerin büyük çoğunluğu alışverişi sosyal bir faaliyet olarak görüyor ve mağazalarda ürünleri incelmenin ne kadar önemli olduğunu ifade ediyor.”

Yeni Kampanyalar

“Tüketicilerin pandemi sonrasında yerel ekonomiyi güçlendirmek için alışveriş tercihlerini daha da yerelleştirecekleri çıktısı Türkiye ekonomisi açısından önemli bulgulardan biri olarak göze çarpıyor. Be sebepten bu faktörün Balıkesir halkının kısıtlamaların kalkması ile birlikte yerel perakendecimize ilgisini artıracak kampanyalar yapılmalıdır. Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu