GündemEkonomi

BASİAD: “SON TARİH 31 ARALIK”

BASİAD; 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan ve 7 Nisan 2018 tarihinde kanunen uyum süresinin sona erdiği 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uygulamaları ile ilgili olarak Gerçek ve Tüzel Kişi işletmeleri uyardı. BASİAD, Veri Sorumluları Siciline Kaydolmanın Son Tarihinin 31.12.2019 olduğu belirtildi.

 

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği; gerçekleştirdiği bir çalışma ile işletmeler üzerinde büyük riskler ve sorumluluklar barındıran ve işletmeler tarafından gerektiği kadarı ile gündeme alınmayan ve odaklanılmayan Kişisel Verilen Korunması Kanunu dikkat çekti. BASİAD KVKK hakkında yaptığı açıklamaları özetini şu şekilde yayınladı. “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu; İşletmelerimize kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek, kişisel veriler in muhafazasını sağlamak, amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri alma zorunluluğunu yüklemektedir.  İletme boyutuna bakılmaksızın çalışanların ve işletme müşterilerinin kişisel verilerini çeşitli nedenlerle kaydeden, toplayan tüm işletmeler bu kanun kapsamına girmektedir.  Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından işlemlerin takibi için oluşturulan otomasyon programı VERBİS’E KAYIT YÜKÜMLÜLÜĞÜ İÇİN SON TARİH 31 Aralık 2019.

Yıllık çalışan sayısı 50’den çok VEYA Yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları bu tarihe kadar kayıt yaptırma mecburiyetindedirler.  İşletmeler açısından geçerliliğe geçmiş bulunan başka yükümlülükler de bulunmaktadır: Genel İlkelere Uyum Sağlama, Kişisel Veri İşleme Şartlarına Uyum Sağlama, Aydınlatma Yükümlüğü, Silme Yok Etme Anonim Hale Getirme, Yurt İçi/Yurt Dışı Veri Aktarım Hükümlerine Uyma, İlgilinin Başvurusunu Usulüne Uygun Yanıtlama, Veri Güvenliğine Yönelik Teknik ve İdari Tedbirleri Alma, Denetim Yapma. İşletmelerimiz açısından büyük yükümlülükler getiren kanun uygulamaları ve zorunlulukları ile ilgili işletmelerimizin odaklanmasında büyük yarar bulunmaktadır.” denildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu