GündemEkonomiTürkiye Gündemi

BASİAD Üyeleri İhracatta Hız Kesmiyor

BASİAD Üyeleri İhracatta Hız Kesmiyor

 

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Sağlam Yönetimindeki Milano Ağaç Kaplama A.Ş. Ege İhracatçılar Birliği tarafından 2020 – 2021 Ahşap Mamulleri Şampiyonu ödülünü aldı.

 

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Üyeleri İhracatta hız kesmiyor. Balıkesir ihracatının önemli bir kısmını gerçekleştiren BASİAD Üyeleri ihracat kategorilerinde çeşitli ödülleri almaya devam ediyor. 15 Mart 2022 günü Ege İhracatçılar Birliği tarafından İzmir’de düzenlenen tören ile BASİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Sağlam Milano Ağaç Kaplama adına ihracat şampiyonu ödülünü aldı.

30 BASİAD Üyesi; Balıkesir İhracatının önemli bir bölümünü gerçekleştiren yüksek ihracatları ile Türkiye ekonomisine değer katmaya devam ediyor.

15 Mart 2022 Salı günü Ege İhracatçı Birlikleri tarafından İzmir Kaya Thermal Otel’de “Sektör Buluşması ve Ödül Töreni” yapıldı.2020 Yılında Pandemi dolayısı ile yapılamayan ödül töreni de bu yıl yapıldı. İzmir’de 2020 ve 2021 yılları ihracat ödülleri sahiplerini buldu. BASİAD Üyesi Milano Ağaç Kaplama Anonim Şirketi sektöründe hem 2020 hem 2021 yılları olmak üzere iki yıl üst üste ihracat şampiyonu ödülüne layık görüldü.

BASİAD Başkanı Ümit Baysal Konu ile ilgili bir açıklama yaparak BASİAD üyesi Balıkesir firmalarının ülkemiz adına gerçekleştirdikleri yüksek ihracat performansından dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.  BASİAD Başkanı Ümit Baysal “ Ağaç Kaplama Sektöründe İhracat Şampiyonu olan Milano A.Ş.’yi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Sağlam nezdinde tüm ekip ve paydaşları ile canı gönülden kutluyorum. Bu çok büyük bir başarıdır. BASİAD olarak gerçekleştireceğimiz projeler ile üyelerimizin ihracatlarını daha da ileri noktalara taşımak ve paralelinde e-ihracatı da geliştirmek istiyoruz.

Bizler şirketlerin başarısını rekabet içinde oldukları şirketlerin önünde olmakla tanımladık. Oysa günümüzde başarılı şirketler ekosistemin farklı aktörleri ile işbirliği içinde olmanın yarattığı kazan-kazan durumunun farkında. Özellikle kısalan ürün yaşam döngüleri, artan Ar-Ge yatırımı ihtiyacı, teknolojilerin hızlı değişimi ve sürdürülebilirlik unsurları yönetsel kararları değiştiriyor. Şirketleri daha dirençli bir iş modeli hedefiyle işbirliği yapmaya yönlendiriyor.

Oyunun kuralları değil kendisi değişti. Onun için Balıkesir’de hem şirketlerimizin birlikte çalışma kültürlerinin gelişmesi hem de kamu politikalarının bu işbirliklerini destekleyici şekilde düzenlenmesi büyük önem arz ediyor. Bugün ihracatta büyük yol kat eden BASİAD Üyesi firmalarımız tecrübelerini diğer firmalar ile paylaşarak Balıkesir ve Ülkemizin ihracattan aldığı payın yükseltilmesi için kullanmaya hazırlardır.

Şirketlerin know-how paylaşımını ve birlikte ihraç etmelerini cesaretlendirecek mekanizmalar Balıkesir’in yaratacağı katma değerin kademeli olarak artmasını da mümkün kılacaktır. Şirketler sahip oldukları bilgi ve yetkinliği paylaşırken hem kaynak ve zaman tasarrufu sağlayacak hem de daha odaklı, ucuz ve katma değerli ihracat süreçleri tecrübe edecekler.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu