GündemEkonomi

BASİAD’tan Kredi Uyarısı

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası’nı değerlendiren BASİAD sözcüsü Ümit Baysal, işverenlerin bu kredilere ulaşmakta zorlandığını söyledi.

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Yönetim Kurulu Başkan vekili ve Basın sözcüsü Ümit Baysal, Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası’nı değerlendirdi. Ticari alacakların sorunun uzun yıllardır gündemde olduğunu ifade eden Baysal, bu tür sigorta güvencelerine ulaşımın zor olduğunu ifade etti.

Baysal açıklamasında; “Risk değerlendirme sistemleri ve işletmeler adına ortaya konan reyting meselesi her ne kadar sermaye sağlayanı koruyor olsa da; görüyoruz ki dönem dönem sorunlara çözmeye yönelik kamu kaynaklı uygulamalarda dahi sorunu çözmek adına engel rol oynayabiliyor. Buna bir örnek verilecek olur ise kısa süre önce devreye sokulan “Nefes Kredisi” uygulamasına bakılabilir. Bu kamu ve özelinde girişimcilerin ortak birikimleri tabanlı kaynağın devreye sokulma sebebi; ekonomik olarak zora düşen işletmelere nefes olması. Ekonomik olarak zora düşen işletmenin doğal olarak reyting sorunu da oluyor. Bu kredinin çıkış sebebi olan ve gitmesi gereken işletmeler risk değerlendirmesi ve reyting sebebi ile bu krediye ya ulaşamıyor, yada açıklananın çok üzerinde bir maliyet ile ulaşabiliyor” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu