GündemEğitimEkonomi

BASİAD’IN GÜNDEMİ “EĞİTİM”

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla “Balıkesir ve Milli Eğitim” konu başlığı ile toplanarak; yeni eğitim-öğretim yılını değerlendirdi.

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Organları 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması dolayısıyla BASİAD merkez binasında ortak bir toplantı yaptı. “Balıkesir ve Milli Eğitim” konu başlığı ile ele alınan toplantıda öncelikle son istatistiki veriler baz alındı.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM POLİTİKASI”

Konuyla ilgili açıklama yapan BASİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ümit Baysal, “Balıkesir’de yer alan bin 108 okul, 9 bin 764 sınıfta, 15 bin 196 öğretmen ile neredeyse 200 bine yaklaşan öğrencinin eğitim konusunun ele alınması; Bir önceki yıl verilerine göre 13 604 öğrencinin ilkokula başlaması, 7 bin 602 öğrencinin genel ortaöğretime başlaması ve 5 bin 037 öğrencinin mesleki ve teknik ortaöğretime başlamasının beklendiği anlaşılmıştır. 2018 yılında 92 milyar 528 milyon TL olan Milli Eğitim Bütçesinin, 2019 yılı için 113 Milyar 813 Milyon olduğu ve bütçe toplamının yüzde 70’ini personel giderlerinin oluşturduğu gözlemlenmiştir” dedi. Toplantıya katılan BASİAD üyelerinin ortak görüşü anaokulundan başlamak üzere eğitimin her kademesinde; siyasetten arındırılmış, planlı sürdürülebilirliğe sahip, devlet politikasına sahip uluslararası standartlarda eğitimin öğrenciler ile buluşturulmasının tüm vatandaşların üzerinde bir görev olduğu şeklinde oluştu.

“MESLEKİ EĞİTİME ODAKLANILMALI”

Toplantıya katılan üyelerin konu ile ilgili ifadeleri şu şekilde oldu: “Başta ilimizin kamu kurumları olmak üzere; meslek örgütleri ve her alandan sivil toplum kuruluşları, özel sektörümüz bir bütün olarak ve ortak akıl işbirliğinde mutlaka eğitimi destekleyici projeler üretmek ve bunları hayata geçirmek durumundadır. Meslek örgütlerimizin mesleki eğitime daha fazla odaklanmaları ise ilimiz özel sektör üretiminin gelişimi adına katkı sağlayacaktır. Gelecek, inovasyon, büyüme, katma değer, toplumsal refah, kültür gibi kısaca yaşamsal konuların gündemimizde var olmasını istiyorsak “önce eğitim” dememiz gerekiyor. Kendine has değişik sorunları bulunan eğitim sektörünün acil ve öncelikli çözümü ilin bir bütünü olarak kenetlenmesini gerektirmektedir. “ şeklinde oldu. BASİAD Üyeleri toplantı sonu “2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılının sevgili öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni eder, Balıkesir İş Dünyası adına başarılı, huzurlu ve mutlu bir yıl dileriz.” Mesajını verdiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu