GündemEkonomi

BASİAD’TAN DESTEK

BASİAD “Sürdürülebilir Balıkesir Kalkınması” için güç birliği planlamasını 2017 yılının Mart ayından bu yana bilgilendirmeler yapmaya devam ediyor.

BASAİD Başkanı Abdullah Bekki tarafından yapılan açıklamada, “Balıkesir Kamu, STK ve İş Örgütleri, Üniversitesi ve kalkınma paydaşları ile Balıkesir’imizin sürdürülebilir gelişme çabalarına güçlerini birleştirerek daha kuvvetli şekilde destek olmak amacıyla “Sürdürülebilir Kalkınma Forumu”nu kurmak maksadı ile her türlü desteği vermeye hazırdır” dedi.

GELECEK NESİLLERİN UMUTLARINA VE
YAŞAM STANDARTLARINA SAHİP ÇIKABİLİRİZ

Forumu, hayata geçirmek üzere araştırma ve bilgi yayılımı faaliyetleri gerçekleştirecektir diyen Başkan Bekki açıklamasının devamında şunları söyledi: “Sürdürülebilir Kalkınma Forumu (SKF), Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen ve Türkiye’nin de kabul ettiği 17 “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefini” esas alarak, Balıkesir’in ilerlemesinde BASİAD ve Forum Üyelerinin üzerine düşen görevi yerine getirmek amacıyla önemli bir bilimsel araştırma platformu olarak planlanmaktadır. İklim değişikliği, doğal kaynakların tükenmesi ve sosyal eşitsizlikler gibi giderek büyüyen sorunların çözümünde şirketlerin çevresel, sosyal ve yönetim alanlarındaki uygulamalarının rolü büyük ölçüde artmıştır.

İş dünyasının ise uluslararası standartları yakalaması, tüketicileri ile güven ilişkisi kurması ve küresel boyutta rekabet edebilmesi için çalışmalarının merkezine sürdürülebilirliği alması şart haline geldi. Tüm Forum Üyeleri olarak çalışmada vereceğimiz kararlar ile var olan kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirebilir; verimliliğimizi artırarak, gelecek nesillerin umutlarına ve yaşam standartlarına sahip çıkabiliriz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu