Gündem

BASIN MİKROFON BIRAKTI

Balıkesir basını son dönemde kendilerine yönelik yapılan haksız, hukuksuz ve hakarete varan olumsuz söylemleri protesto ederek Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda ‘’Mikrofon bırakma eylemi’’ yaptılar.

Görsel ve yazılı basın temsilcileri, son dönemde Balıkesir medyasına yönelik yapılan haksız davranışlar, hakaret düzeyine varan söylem ve eylemler nedeniyle Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda ‘’Mikrofon bırakma eylemi’’ düzenlediler. Düzenlenen eylemde konuşan Gazeteci Murat Tozan, ‘‘Değerli Basın Emekçisi arkadaşlarım. Sanırım ilk defa kendimiz ile ilgili bir Basın açıklaması için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Hedefimizde herhangi bir kurum, kuruluş ya da birey olmadığını ancak sahada çalışan basın mensubu arkadaşlarımıza yönelik yakışık almayan tavır , üslup Ve edep dışı münferit bir çok hadisenin bu basın açıklamasına vesile olduğunu buradan basına ve kamuoyuna arz Ve beyan ediyorum. Son olarak dün bir AVM ‘nin açılışında kayıtta olan bir yerel basın mikrofonuna düşen ses ’’ Söyleyin Şu Gerizekalılara Alsınlar Mikrofonlarını’’ ifadesi asla kabul edilebilir bir ifade değildir. Yakın geçmişte de bir aday adaylığı açıklamasında bir muhabir arkadaşımız davet edildiği halde sizin grubu burada istemiyoruz hitabıyla salondan çıkarılmıştır.

Hiç bir Gazete,Radyo,Televizyon muhabiri arkadaşımız taraf gözeterek haber yapmamaktadır. Öznesi tarafsız Ve ilkeli gazetecilik olan camiamız da hiçbir basın toplantısına size üç beş kuruş para vereceğiz daveti ile iştirak etmemektedir. Çoğunlukla lütfen katıldığımız bu organizasyonlarda temel ilkemiz haber alma özgürlüğü olan kamuoyunu bilgilendirmektir. Dün bize gerizekalı özneli hitap eden kim yada kimlerse kamuoyu önünde eshefle kınıyorum Ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim..Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için’’ ifadelerini kullandı. Açıklama sonrası basın mensupları fotoğraf makinelerini, kameralarını, mikrofonlarını ve diğer ekipmanlarını yere bırakarak tepkilerini gösterdiler. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu