Gündemİlçe Haberleri

Başkan Aksoy: “2021 Marmara İçin Hizmet Yılı Olacak”

Başkan Aksoy: “2021 Marmara İçin Hizmet Yılı Olacak”

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy 2021 yılı Avşa Adası’na yapılacak projeler ile ilgili açıklamada bulundu.

123431550 1326463241023423 5715283714002701023 N
2021 PROJELERİNİ AÇIKLADI

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy 2021 yılı Avşa Adası’na yapılacak projeler ile ilgili açıklamada bulundu. Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy göreve geldiği günden bugüne planlı bir şekilde hizmetlere devam edildiğini belirttiği açıklamasında 2021 planlarının Eylül Ekim aylarından bu yana yavaş yavaş şekillenmeye ve son halini almaya başladığını dile getirdi. Başkan Süleyman Aksoy 29 Ekim tarihinde BASKİ Genel Müdür İzzet Günal ve ekibi ile görüşme sağlayarak Adalardaki alt yapı çalışmalarına ilişkin istişarelerde bulunduğunu ve bu istişarelerinde 2021 yılında yapılacak projelerin bazılarının temellerini oluşturduğunu vurguladı. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy Avşa Adası’nda öncelikle acilen normal bir sağlık ocağından daha gelişmiş hastane ayarında bir sağlık ocağı yapması lazım dediği açıklamasında şöyle kaydetti:

İLK PROJE SAĞLIK OCAĞI

“Devletimizin programına Avşa’daki sağlık ocağını sokturamadık. Devlet sağlıkta ayırmış olduğu bütçeyi Marmara merkezdeki yeni yapılmış olan hastanenin çevre düzenlemesi ve içinin donanımı için ayırmış. Bizler de Avşa Adası’ndaki esnafımızla, Avşa’daki eşimiz, dostumuz, arkadaşımız ve vatandaşımızın belli bir kısmıyla bir istişare yaptık. İstişareler neticesinde sağlık ocağının hemen paralelinde jandarmaya giden yolun alt kısmında önceden belediye kademesi olan yerin bir üstü, belediyeye ait olan parselleri birleştirip; otoparkla 112 acil girişi içerisinde müşahede odası olan yaklaşık 10 hastanın kalabileceği yine bu binanın içerisinde, dışarıdan gelen doktor ve hemşirelerimizin misafir olacağı bölümler yaparak bir proje çizdirmiş bulunmaktayız.

123541210 1327268050942942 1181970718765055712 N
PROJE DETAYLARI ANLATILDI

Projelerimiz elimizde mevcut olup bodrum zemin 1 ve 2.kat şeklinde yapacağız . Bodrum katımızda acile giriş olacak. Yine bodrum katımızda bir morg olacak morgun yanında gasilhane yapıp rahmetli olan vatandaşlarımızın morgta kalma süresini ve yıkanma kefenlenme sürelerinde yine bodrum katındaki bölümde yapacağız. Polikliniklere girişi yoldan, üst seviyede yapıyoruz. Polikliniklerden de zemin kat dediğimiz bölgede 3 4 tane poliklinik olacak tabi ki bunların her birinde yatağı, kendine özgü lavabosu olacak. Yani sağlık bakanlığı şartnamesi uygun olacak şekilde yaptırıyoruz. Tabi ki kan üniteleri, röntgen odaları gibi birimlerde.. İl Sağlık Müdürlüğü’ne hayırlı olsun demek için gittiğimde bu projeleri kendilerine attım. Kendileri de bu projeler hakkında çalışma yapıyor.

VATANDAŞLARIMIZI DESTEĞE ÇAĞIRIYORUM

Bodrum kat 353metrekare, zemin kat 350 metrekare, normal katlar 340metre kare şeklinde; Avşa Adamızın ihtiyacını karşılayacak şekilde bir binanın yapımı için startı vermiş durumdayız. Tabi ki bu binayı yaparken bütün Avşa’da yaşayan vatandaşlarımızı desteğe çağırıyorum. Bunu buradan da söyleyebiliriz. iki üç tane zengine bunu biz yaptırırız ama belediyenin öncülüğünde bütün vatandaşlarımın çorbada tuzu olması için herkesten bu yapılacak olan sağlık ocağına yardım yapmasını istiyoruz. Daha şimdiden demiri betonu tuğlası asansörü için iş adamlarımız, arkadaşlarımız, vatandaşlarımız tarafından sözü verildi. Yapılacak işçilik usta kişiler tarafından verilecek. Tabi ki zaman içerisinde katlara odalara isim vererek bunlara sponsor bulacağız.

125309475 1336477183355362 8971077414598409358 N
HAYIRLAR ÖLÜMSÜZLEŞECEK

En sonunda bütün bu işler bittiği zaman en fazla destek verenden en az verene kadar vatandaşlarımızın isim ve firmalarını yazıp girişte çok güzel bir köşe yapıp burada sergileyeceğiz. Burada destek veren arkadaşlarımızın hayırlarını ölümsüzleştireceğiz. Yani şu olacak, bu sağlık ocağındaki benimde, seninde; herkesin bir katkısı olduğunu herkes bilecek. Bunu niye bunu bu kadar ayrıntılı anlatıyorum. Çünkü bu hayırlı bir iş. Bu adamızın geleceğiyle ilgili. Şuanda ben buranın yerel yönetimiyle ilgili birisi olarak hastaneye gittiğim zaman, aynısı karakol içinde oldu; karakolda yıkılmaya yüz tutmuştu. Gittik eski belediye binasını düzenledik. Alay komutanı sağ olsun geldi. Komutanımız ile eski karakol binasını da Eşref Meral başta olmak üzere; bütün içinin temizliği, bakımı ,yapımı onlar tarafından yapıldı. Karakolu sonra yeni binasına taşıdık. Çünkü depreme dayanıklı bir bina değildi. Yıkılmaya yüz tutmuştu. Maalesef sağlık ocağımızda bakımsız ve aynı durum. Küçük rütuşlarla olmuyor. Çünkü temelden su çekiyor. zamanının şartlarından dolayı demirler tamamen özelliğini kaybetmiş. Onun için bir an önce başlayacağız. Sağlık müdürüyle tekrar görüştük onlar da projeye projeye bakıp revize edecekler.
Sağlık ocağının otoparkı olacak. Bölgede oturma alanları yaratıp bir kısmını yeşil alan yapıp projeyi daha ferah bir seviyede tutarak daha güzel görsellik kazandıracağız.

YÜCEL BAŞKANA TEŞEKKÜR

Bu yaz hepimiz sıkıntı çektik. Şöyle sıkıntı çektik. Bayrama kadar su arıtmada deniz suyu arıtarak vatandaşlarımıza verdik ki zamanında bu işe vesile olanlara çok teşekkür ediyoruz. Yurtdışında da yurt içinde de belediyeye gelip bakıp örnek bir proje olduğundan kendilerinin uygulamaları için adamıza geliyorlar. Bayramlarda kapasitenin üstünde vatandaş geldiğinden dolayı üst kesimlere yüksek kesimlere su verememiştik. Sıkıntı yaşamıştık gece verebilmiştik. Sabaha karşı vermiştik. Ama her sıkıntılı sürecin daha sonraki zamanlarda olumluya dönüştüğünü bildiğimizden o sıkıntılı süreçte direkt düğmeye basmıştık. Bu arada verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz beye de çok teşekkür ediyorum.

GÜNLÜK 6 BİN TON SU ÜRETİLECEK

Kendisinin talimatıyla sayın genel sekreterimiz Mustafa beye verdiği talimatla anında ihale yapıldı. Şuanda kapasitemizi yüzde 50 oranında arttırıp yanı gunluk minimum 6 bin ton su üreteceğiz. Geçen yıldan rakam vermek gerekirse 3200 3500 rakamını zor yakalıyoduk. Mebranlarda eskimişti. Bununla ilgili ihaleler yapıldı. Alan firmayla ben bizzat görüştüm. Ocak ayı itibariyle yurtdışından bütün makineleri getirip, pompaları getirip; Nisan sonu itibariyle kapasiteyi tamamlamış olacağız. Alan firma iyi bir firma. İlk arıtma tesisini kuran firma işi bilen firma. İnşallah yazın su sıkıntısını tamamen gidermiş olacağız. Adamızın en müzmin sıkıntısından biri olan kanalizasyon ve arıtma tesisimiz bununla ilgili de proje ihalemiz yapıldı. Burada şöyle bir durum var iller bankası tarafından 2009 yıllarında herhalde tamda bilmiyorum, bir kanalizasyon projesi yapılmıştı. Keşke o donemdeki yöneticiler ihaleyi yapsaydı. Biliyorsunız Avşa Adası turizm bölgesi yanı öncelik verilmeli. Saray belediyesi, Avşa belediyesi için kanalizasyona müracaat edersek öncelik Avşa belediyesinin niye Avşa’nın çünkü turizm bölgesi.

2021 ÇALIŞMA YILI OLACAK

Avşa’da yollar arsalar parklar tamamiyle değişti. Şimdi arada bir duyuyorum projeler hazır niye yapılmıyor projeler hazır değil.. Onlar çöp. 2009 yılında yapılan projeler çöp.. Plan tadilatı yapılarak imarlar tamamen değişmiş yüzde 40lık binalar yüzde 20ye düşmüş. Yolların güzergahları değişmiş, parkların güzergahları değişmiş. Şu andaki mevcut plana göre tekrar proje yapılıyor. herhalde Nisan gibi bu projeler biter. Çok değerli vatandaşlarım her şeyi ayrıntılı anlatıyorum 2021 yılı Avşa’dakı çalışma yılı olacak inşallah. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu