Gündemİlçe Haberleri

Başkan Aksoy Fener Rum Patriği İle Görüştü

Başkan Aksoy Fener Rum Patriği İle Görüştü

Başkan Aksoy Fener Rum Patriği İle Görüştü.  Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy Fener Rum Patriği Bartholomeos ‘u makamında ziyaret etti.

BARTHOLOMEOS’A MAKAMDA ZİYARET

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy Fener Rum Patriği Bartholomeos ‘u makamında ziyaret etti. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy Fener Rum Patriği Bartholomeos ‘u makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette Başkan Süleyman Aksoy ve Fener Rum Patriği Bartholomeos Marmara Adaları’ndan Yunanistan’a göç eden Rum vatandaşların önceki günlerde Başkan Aksoy’a ilettikleri mermer geyik heykeli talebi belirtilerek konu ile ilgili istişarelerde bulunuldu. Marmara Adaları’nın tarihi dönemlerine ilişkin de sohbet edilen ziyaret ile ilgili olarak Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy şunları kaydetti:

NEA PALATİA DERNEĞİ’NE HEDİYE EDECEĞİZ

“ Tarihte, Saraylar Mahallemizde bulunan Aya Nikola Kilisesinde ayin yöneten ve ilçemize ayrı kıymet gösteren Fener Rum Patriği Bartholomeos ‘u makamında ziyaret ettik. Yunanistan’ın Oropos Kasabası’nın Nea Palatia Mahallesi’ne göç eden Rum vatandaşlarımızın talebi üzerine Adamızın antik çağdan beri simgesi olan geyik figürünün mermer heykelini Nea Palatia Kültür Derneği’ne hediye edeceğimizi ilettik. Misafirperverliği ve nazik karşılaması için kendilerine teşekkür ediyor, muhabbetimizin daim olmasını temenni ediyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu