Gündemİlçe Haberleri

Başkan Aksoy: “Gayemiz Daha Çok Hizmet”

Başkan Aksoy: “Gayemiz Daha Çok Hizmet”

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy geçtiğimiz gün sosyal medyadahalktan gelen soruları yanıtladı. Belediye olarak bugüne dek yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. İlçenin öne çıkan belirli sorunları olduğunu belirten Aksoy sıkıntıların çözümü noktasında yapılması gerekenleri en üst düzeyde yapma gayretinde olduklarını söyledi.

 “Gölet Çalışması Yapacağız”

Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy en büyük sıkıntının altyapı sorunu olduğunu söyledi. 1/5binlik ve 1/ binlik haritalar yapılamadığı için bölge çalışması yapamadıklarını söyledi. Merkezde yapılan çalışmalar bulunduğunun altını çizen Aksoy, arıtma ile kanalizasyon sorunlarının ortadan kaldırıldığını açıkladı. Adanın ileriki günlerde su sıkıntısı yaşamaması için gölet çalışması adımı attıklarını belirten Aksoy, hız kesmeyen yol çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

“İçme Suyu Şebekesini Hizmete Sokacağız”

Avşa Adasında geçtiğimiz yıl arıtma suyu yetersizliği ile ilgili yaşanan sıkıntıyı hatırlatan Aksoy “6bin 500 ton kapasiteli bir içme suyu şebekesini hizmete sokacaklarını müjdeledi. Yol sorunlarımız elbette var bu konuda da Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışıyoruz. Vatandaşlarımız Avşa adasında tam tur atabilecek şekilde altyapıyı hazırladık. Asfaltınıda yaparak adada turlanabilmesini  sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“Gelişigüzel Konulan Şezlonglar Rahatszılık Veriyor”

Sahil bandında kuma şezlong bağlanmayacak diyen Başkan Aksoy “insanlar ayaklarını çarpıyor ve sorun yaratıyor. Biz bu konuda yapılması gereken neyse yaptık. Şezlongunu denize girdiğin zaman alacak gelecekler. Koyulacak yerlerde belirledik. Burada soyunma kabini yapmayı isteriz ancak öyle bir hale getiriliyor ki bunun önüne geçemiyoruz. Ayrıca bu konuda duyarlılık istiyorum. Elbette istenileni yapalım ama birlikte buraları temiz tutalım ve koruyalım” dedi

“Çöp Sıkıntısını Çözdük Ancak Birlikte Duyarlı Olalım”

Aksoy,“Avşa’da yaz döneminde yaşanan çöp sıkıntısı noktasında araç sayımızı 7 den 10 çıkardık ve bu sorunu ortadan kaldırdık” dedi. Başkan Aksoy yaz döneminde çocuğunun bezini kuma gömen ve benzeri kullanımlarla atıklarını çöpe atmayanlarla mücadelenin aksaklık yaratabildiğini hatırlattı.

Adalar’da Hastane Çalışması

Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy , mevcut hastanenin poliklinikle ayakta olduğunu belirterek yatak sayısına göre uzman doktor alınmasına çalışacaklarını söyledi. Hastanede ameliyat odası, acil, müşahede odası, yoğun bakım vb…olduğunu hatırlatan Aksoy ayrıca hastanemiz açılacağı zaman elbirliği vererek gayretli bir çalışma içinde olacağız”dedi. Semra Aman Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu