Gündemİlçe Haberleri

BAŞKAN AKSOY “YÜKÜMÜZ AĞIR GELMEYİN!”

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy gelişi güzel “Adalara gidiyorum” diyen kişilerin adaya alınmadıklarını açıkladı. Adada ki yükümüz ağırlaştı anca yetişebiliyoruz diyen Başkan Aksoy, “. Mümkün olduğunca herkes yerinde kalsın ”ifadelerini kullandı.

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, “Belediye ekipleri olarak gitmediğimiz ulaşmadığımız kimse kalmadı kalmayacak” dedi.
3 adadan ibaret olan ilçemizden gelişi güzel sesler çıkıyor diyen Başkan Aksoy sosyal medyada yapılan yorumlarada açıklık getirdi “ Son durum hakkında sizleri bilgilendirmek istedim.”dedi.Başkan Aksoy, “ Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Emniyet, Jandarmamız ve bilhassa sağlık ekibimiz 24 saat çalışıyor. Avşa Adamızdaki gönüllü Vefa ekibimize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun ciddi anlamda kurulan bu grup 65 yaş üzeri ihtiyaçları eksiksiz yerine getiriliyor” şeklinde konuştu.

“İkametin neresiyse orda kal”

Adaya giriş ve çıkışların kontrol altında olduğunu belirten Başkan Aksoy, Ada da ikamet etmiyorsa o kişileri adaya almıyoruz. Ada’ya gelen vatandaş limana indiği anda kolluk kuvvetleri, İl,İlçe Sağlık ekibi tarafından kontrolü sağlanıyor. Hangi mahallede, nerede hangi apartmanda olduğu kayda alınarak gittiği yerde 14 gün boyunca evinden çıkmamak üzere takip ediliyor. Gün gün muayenesi yapılıyor” şeklinde konuştu. Adalara yurtdışı bağlantılı gelenlerin ve hac dan gelenlerin sürelerinin uzatıldığını ve evlerde kontrol altında tutulduklarını belirtti. Gemiler geldiği anda personel bulunduğu alandan çıkmıyor ekiplerimiz gemiyi hijyenik hale getiriyor ve hayat devam ediyor her gelen gemide dezenfekte yapılarak tüm temizlik çalışmaları mahallelerden sokaklara tertemiz hale getiriliyor” dedi. Başkan Aksoy küçük bir ilçe olmamıza rağmen yardımlaşma içinde heryere ulaşabiliyoruz ve inşallah bugün akşam itibarı ile ciddi anlamda maske ve eldivenler getirilip dağıtımına başlayacağız” dedi. Sosyal sorumluluk içinde yardımcı olma gayretindeyiz. Biliyoruz günübirlik çalışanlarda var bu kişilere de yardım için belediyemiz bütün gücüyle çalışmanın içinde. Ailelere ulaşıyor ve ihtiyaçları karşılıyoruz. Ayıp yok gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım bizim boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu. Semra Aman Akyürek’in haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu