Gündemİlçe Haberleri

“BAŞKAN ARSLAN EDREMİT’İ YÖNETEMİYOR”

“BAŞKAN ARSLAN EDREMİT’İ YÖNETEMİYOR”

 

AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Ekrem Umutlu, Edremit Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nda yaşananlar ve Edremit Belediyesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Edremit Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandığı dakikalarda yaşanan tartışmaları ele alan AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Ekrem Umutlu, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın belediyeyi yönetemediğini öne sürerek iddialarda bulundu.

 

Belediye meclis toplantısında yaşanan bazı önemli konulara, yazılı açıklama ile açıklık getiren başkan Umutlu, “01 Eylül 2020 tarihinde düzenlenen Edremit Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nda gergin anlar yaşandı. Gündem maddeleri görüşülürken, maddeler arasındaki müzakerelerde, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ile Cumhur İttifakı Gurup Sözcüsü Murat Tuna arasında hararetli tartışmalar oldu. Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tuncer’in bir paylaşımından kaynaklanan gerginlik, meclis toplantısının her maddesi görüşülürken giderek arttı ve tartışmaları körükledi. İmar ile ilgili gündem maddelerinde Gurup Sözcüsü Murat Tuna’nın tüm ısrarlarına rağmen 1997 yılında Narlı Mahallesi’ndeki planlamada ‘Emsal 10, 6.50 Yüksekliği Geçemez’ ibareli gündem maddesindeki meclis kararına, 23 yıl sonra Edremit Belediye Meclisi’nden, kişilerin isteğine dayandırılarak iptal kararı çıkartıldı. Bu gündem maddesi, Cumhur İttifakı Gurubunun ret oylarına rağmen, meclisteki oy çokluğu ile kabul edildi ve Edremit Belediye Meclisi, 23 yıl önceki Altınoluk Belediye Meclisi’nin aldığı bu kararı iptal etmiş oldu. Narlı Mahallesi’ndeki Emsal 5-10 planını 23 yıldır uygulayan yüzde 50’sinden fazlası yapılmamış yapıların TASK ve KASK’larını değiştirerek Narlı Mahallesi’nin yapılaşmasına başka bir boyut getirdiler. 30 yıldır Altınoluk’u yöneten CHP Belediyesinin imar ile ilgili aldığı tem doğru kararıydı bu. O doğru kararı da, Edremit Belediye Meclisi bu son toplantıda yok etti. Edremit Belediye Başkanı Arslan, Edremit’i yönetemiyor. Edremit Belediyesi’ni iflasın eşiğine getirdiler” dedi.

 

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 25’İ BANKAMATİK PERSONELİ”

 

Göreve geldiklerinde 79 milyon olan Edremit Belediyesi’nin borç miktarını yaklaşık 180 milyon liraya çıkarttıklarını ifade eden AK parti Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Ekrem Umutlu, belediyenin personel sayısı ve EDBEL isimli şirket ile ilgili de konuşmalarda bulundu. Umutlu, “Edremit Belediye Başkanı Arslan, 1 buçuk yıldır 79 milyon lira borç ile devir aldığı Edremit Belediyesi’ni yaklaşık 180 milyon borçlu hale getirmeyi başardı. 2024 yılına gelindiğinde bu borcun hangi rakamlara ulaşacağını Edremit halkı hesaplasın. Personel sayısı 2019 Mart ayına kadar 780-800 civarında iken, bugün 1000’in üzerinde personel oluştu. Bu personelin de yüzde 25’i bankamatik personelidir. Biz AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı olarak Edremit halkının hakkını, hukukunu korumakla mükellefiz. Yanlışların karşısında, doğrunun yanındayız. Tüm yanlışları, tüm haksızlıkları hem meclis gurubunda, hem de meclis toplantılarında yüksek sesle haykırmaya devam edeceğiz. Edremit halkını, her şartta, her fırsatta bu gelişmelerden haberdar etmeyi sürdüreceğiz. Edremit Belediyesi’nin kuruluşu olan EDBEL A.Ş., Edremit Belediyesi bütçesinin yüzde 30’unu hortumlamakla meşgul. Edremit Belediyesi’nin mülkleri, EDBEL ile önüne gelen CHP yöneticilerine çok cüzi rakamlarla peşkeş çekilmektedir. Biz AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı Başkanlığı olarak bütün bunların takipçisiyiz. Her meclis toplantısı sonrasında Cumhur İttifakı Gurubumuz, toplantı detaylarını kamuoyu ile paylaşıyor. Teşkilatımız da bundan sonra edindiği tüm bilgileri açıklığı ile kamuoyuna anlatmaya devam edecektir. Edremit halkının yararına olan konuları ve zararına olan konuları hiç çekinmeden kamuoyuna anlatıyoruz. 18 aydan beri Edremit Belediyesi’nin, Edremit halkının yararına olan tüm konuları destekledik ve elimizden gelen yardımda bulunduk. Biz haksızlıklara, yanlışlıklara karşı olan dik duruşumuzu, karşılarında duvar gibi durarak koruyacağız. Saygılarımla” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu