Gündemİlçe Haberleri

Başkan Arslan: “Kentimize Değer Katıyoruz”

Başkan Arslan:  “Kentimize Değer Katıyoruz”

Edremit Belediyesi’nin Altınoluk Mahallesi’nde yaptığı meydan düzenlemesi kapsamında cadde ve sokakların çehresi değişiyor.

Edremit Belediyesi kent vizyonu anlamında önemli projeler üretiyor. Bu kapsamda, Altınoluk Mahallesi meydan düzenlemesi ve bisiklet yolu projesi hayat geçiyor. Ayrıca, Projelerde Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın talimatı dikkat çekiyor.

Edremit’e ve Altınoluk’a Yakışacak

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Edremit’in turizm ve cazibe merkezi olduğunu hatırlattı. Arslan, yaz nüfusu 400 bine yükselen Altınoluk’taki bu değişimin gerekli olduğunu belirtti. Başkan Arslan özellikle “Bizim hedefimiz Altınoluk’a yakışır bir kent meydanı” vurgusu yaptı. Arslan çevreci ve yenilikçi atılımlara işaret etti. Ancak amaçlarının özellikle Edremitliye hak ettiğini vermek olduğunu ifade etti. Ayrıca Edremit’i yabancı turistler için gözbebeği niteliğinde bir yer haline getirmek olduğunu söyledi.

Arslan Pandemiyi değerlendiren konuşmasında “Pandemiyi fırsat bilerek sürdürdüğümüz çalışmaların sonucunda bu günleri atlatacağız. Ayrıca, insanlarımızın rahatça gezeceği bir alan oluşturmak istiyoruz. Şahinderesi’nin denizle buluştuğu noktadan Altınoluk Cumhuriyet Meydanı’nı içine alıp devam edecek çalışmamız bölgeye büyük değer katacak” diye konuştu. Mevcut proje, Altınoluk İskele Mahallesi Atatürk Caddesi, Barbaros Caddesi ve bağlı 12 sokakta yürüyor. Alanda, 22 bin metrekare begonit beton parke taş kaplaması, 10 bin metrekare begonit kaldırım yapılıyor.

Yol çalışmaları trafik akışını rahat sağlaması için hazırlanırken, 150 aydınlatma direği için elektrik altyapısı ve cep otopark düzenlemeleri de beraberinde tamamlanıyor. Yolun orta kesiminde dikilen 30 palmiye ağacının yanı sıra, çevre peyzaj düzenlemeleri de ekipler tarafından kısa sürede bitirilecek. Bisikletler için 350 metre bisiklet yolu da vatandaşın hizmetine sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu