Özel Haberlerİlçe Haberleri

Başkan Aslan İş Yükünü Eleştirdi: “Artık Yeter!”

Balıkesir Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Ertuğ Aslan, "Mali Müşavirlerin karşı karşıya olduğu aşırı iş yükü vahim boyutlara ulaştı" diyerek, Hazine ve Maliye Bakanlığından acil çözüm talep etti.

Başkan Aslan İş Yükünü Eleştirdi: “Artık Yeter!”

Baskan Aslan Is Yukunu Elestirdi Artik Yeter 1
Başkan Aslan İş Yükünü Eleştirdi: “Artık Yeter!”

“Artık yeter diyoruz!”

Balıkesir Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Ertuğ Aslan, yaptığı açıklamada, Mali Müşavirlerin sırtındaki iş yükünün artık dayanılmaz bir boyuta ulaştığını belirtti. Her geçen gün artan beyan ve bildirimlerin içeriklerinin karmaşık hale geldiğine dikkat çeken Aslan, “Tüm Beyannamelerin sadeleştirilmesi gerekiyor. Gelir İdaresinin dijital sistemlerinin sorunsuz çalışması ve altyapısının güçlendirilmesi gerekiyor. Artık yeter diyoruz!” dedi.

Baskan Aslan Is Yukunu Elestirdi Artik Yeter 2
Başkan Aslan İş Yükünü Eleştirdi: “Artık Yeter!”

“Bıçak kemiğe dayandı!”

Meslektaşlarının rutin işleri dahi sağlıklı bir şekilde hazırlayamaz hale geldiğini ifade eden Aslan, “130 bin meslek mensubunun çığlıklarına duyarsız kalınmamalı. Mevcut işlerimizi yapamaz hale geldik, bıçak kemiğe dayandı!” şeklinde konuştu. Aslan, Mali Müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözüm önerilerini Hazine ve Maliye Bakanlığına birçok kez ilettiklerini belirterek, “Meslektaşlarımızın insanca yaşama hakkı var. Bizler köle değiliz!” diye seslendi.

“Devlet bizim devletimizdir”

Başkan Arslan, Mali Müşavirlerin talepleri arasında beyan sürelerinin uzatılması, veri toplama yöntemlerinin modernize edilmesi, tatil sürelerine göre iş sürelerinin düzenlenmesi gibi maddelerin yer aldığını söyledi. Sözlerine “Devlet bizim devletimizdir. Ancak hiçbir kamu gücünün bir meslek grubuna bu kadar yüklenmeye hakkı yoktur. 130 bin Mali Müşavirin işlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için haklı ve insani taleplerimizin ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz.” şeklinde tamamladı.

Haber: Buse Tuncay

Başkan Güney Muhasebecileri Unutmadı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu