GündemEkonomiİlçe Haberleri

Başkan Bahçavan “Dursunbey’e Gelin Kazanacaksınız” Dedi

Başkan Bahçavan “Dursunbey’e Gelin Kazanacaksınız” Dedi

 

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ilçede yaşayan fakat ikametgâh adresleri farklı yerlerde bulunan hemşehrilerine seslendi. Başkan Bahçavan vatandaşlara İkametlerini 31 Aralık öncesi e-devlet üzerinden Dursunbey’e taşımaları çağrısında bulundu.

 

Genel bütçe vergi gelirlerinden belediyelere verilen payların dağıtımında ve devlet yatırımlarında nüfus kriterleri göz önünde tutuluyor. Bu kapsamda Dursunbey’de yaşayıp ikametleri farklı il ve ilçelerde bulunan vatandaşlara çağrıda bulunan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ikametini henüz ilçeye taşımamış olan vatandaşların 31 Aralık 2022 tarihi öncesinde e-devlet üzerinden ikametlerini ilçeye taşımalarını istedi.

Birinci İkamet Adresi Dursunbey

Başkan Bahçavan yaptığı açıklamada; “Belediyemizce mahalli hizmetlerin daha verimli bir şekilde sunulabilmesi için ilçe nüfusu çok büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle ilçemizde ikamet edip adres kayıtları başka yerleşim merkezinde olan vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın birinci ikametlerini ilçemizdeki ikamet adreslerine almalarını önemle rica ediyoruz” dedi.

Dursunbey’de Yaşayıp İkametini Taşımayanlar Var!

Dursunbey nüfusunun 2021 yılında 34.159 olduğunu hatırlatan Başkan Bahçavan, önemli bir konuya da dikkat çekti. Başkan Bahçavan; “Dursunbey’de yaşayıp, ikametgâhları Dursunbey dışında olan binlerce hemşerimiz var. Bu kardeşlerimizin gösterdiği katkılarla ilçemize daha da güzel hizmetler vereceğiz. Bu konuda tüm hemşehrilerimizin gerekli hassasiyet ve özeni göstereceğine inanıyorum.”dedi.

Belediye İkamet Taşımaya Destek Verecek

E-devlet üzerinden ikametlerin taşınabildiğini hatırlatan Başkan Bahçavan; “İlçe Nüfus Müdürlüğüne gitmeksizin E-Devlet Uygulaması üzerinden, arama butonuna “Adres Değişikliği Bildirimi” yazarak, açılacak olan sayfadan adreslerinizi taşıyabilirsiniz. Bu işlemi yapamayan vatandaşlarımız, Belediyemiz Beyaz Masa birimine başvurarak personelimizden destek alabilecekler” dedi.Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu