Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Başkan Bahçavan “Gençlik Önemli”

Başkan Bahçavan “Gençlik Önemli”

 

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ilçenin ekonomik ve sosyal yaşamı için gerekli hizmetlerin yürütülmesi sürecini birebir takip ederek inceleme yapıyor ve ekipleri ile yaptığı toplantılarla bilgilendirme yapıyor.

 

“Bebekler, Çocuklar ve Gençlere Önem Veriyoruz”

 

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ilçeye kazandırılan OSB ‘deki çalışmalar sonrası ilçe merkezinde odaklandı. Gençlere ve çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklerde gençleri dinleyen Başkan Ramazan Bahçavan gençlerin hedefleri ve Dursunbey ‘deki beklentilerine dönük düşüncelerinide alıyor. Ayrıca Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ilçede yeni doğan bebekleride unutmuyoruz diyerek ‘hoş geldin bebek’ projesi ile, ailelerin yanında olduklarını ve belediye ekiplerinin ziyaretler yaptıklarını söyledi.

 

Dursunbey’de Genç Esnaf Sayısı Artıyor

 

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan İlçede genç esnaf sayısının arttığını söyledi. Başkan Bahçavan geçtiğimiz hafta içinde Fahri Matur tarafından işletilecek olan berber salonunun açılışını gerçekleştirdi. Bahçavan ilçede özellikle her geçen gün artan genç esnaf sayısının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Bahçavan, “İlçemizde yeni açılan işyerlerimizin hayırlı olmasını diliyor,tüm esnaf kardeşlerimize bereketli kazançlar diliyorum. Genç nüfusun ilçemizde çalışmasından memnunuz”dedi.

273902446 7741978342494373 4268225436860055834 N

Yerli Aşı TURKOVAC Dursunbey’de

 

Sağlık Bakanlığının talimatı ile İlçelere sevkiyatı yapılan %100 yerli Koronavirüs aşısı TURKOVAC Dursunbey Devlet Hastanesine uygulanmaya başlandı. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, TURKOVAC aşısı yaptırmak isteyen vatandaşların Dursunbey Devlet Hastanesine randevulu olarak aşılarını yaptırabileceklerini söyledi. Dursunbey’de Alo 182 Sağlık Bakanlığı randevu hattı yada e-nabız web sitesi yada uygulaması üzerinden aşı randevusu alınarak aşı çalışmaları sürüyor.

 

Bahçavan “Gençlerimize  ve Çocuklarımıza Önem Veriyoruz”

 

BİGEP projesi kapsamında düzenlenen Temel Yeterlilik Sınavında dereceye giren öğrenciler ile bir arada geldi. İlçe Kaymakamı Rahmi Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir ile birlikte, gençlerle samimi bir ortamda sohbet etme imkanı bulan Başkan Bahçavan gençlerin hayallerini ve başarı için neler yaptıklarını dinledi. Dursunbey’de gençlik için neler yapılmalı diyerek gençlerin fikirlerine önem verdiğini belirten Bahçavan gençler ve çocuklar içinde ilçeye ayrı bir önem verdiklerinin altını çizdi.

 

Dursunbey’de Genç Esnaf Sayısı Artıyor

 

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan İlçede genç esnaf sayısının arttığını söyledi.Başkan Bahçavan geçtiğimiz hafta içinde Fahri Matur tarafından işletilecek olan berber salonunun açılışını gerçekleştirdi.Bahçavan ilçede özellikle her geçen gün artan genç esnaf sayısının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

274368349 5606851419341784 6233233095209645836 N

 Dursunbey’de haşere İle Mücadele İlaçlaması

 

Dursunbey Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri haşeresiz bir yaz için çalışmaların başladığını duyurdu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince yaz aylarının en büyük sorunlarından olan larva gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışması yapıldı. Çalışma kapsamında sazlık bölgeler, sulama kanalları ve geniş su birikintilerinin bulunduğu alanlarda larva kaynakları belirlenerek sisleme yöntemi ile ilaçlandı. Çalışmaların süreceği bildirildi.

 

Dursunbey Saz Restoran Yenileniyor

 

Dursunbey’in tanınmış yemek ve dinlenme noktalarından birisi olan Saz Balık Restoran ve kır düğün salonu, Dursunbey Belediyesinde yapılacak olan ihale sonrası yeni bir görünüme kavuşacak. Konumu ve eşsiz çehresi ile Dursunbeylilerin ve İlçeye gelen misafirlerin yemek molası verdiği Saz restoran, Dursunbey Belediyesinin yapacağı ihale ile modern görünüme kavuşacak.

 

Temmuz 2022’de Yeniden Hizmet Vermeye Başlayacak

 

9 Şubat Çarşamba günü saat 14:00’da Belediye meclis salonunda ihalesi yapılacak olan Saz Balık Restoran’ın mevcut mutfak bölümünün bulunduğu ilave kısım yıkılarak, yaklaşık 800m2’lik modern ve kullanışlı bir yapı haline getirilecek. İçerisinde özel toplantı alanları, birbirinden bağımsız organizasyonlara müsait geniş oturma kısımları, modern tuvaletler, bebek bakım odası gibi kullanım elemanları yapılacağı gibi, düğün salonu bölümüne de ayrı olarak gelin ve damat odası, bebek bakım odası ile tuvaletler yapılacak. Isıtma sisteminin doğalgaz uyumlu olacağı restoranın bahçe düzenlemesi ise Dursunbey Belediyesi tarafından yapılacak. Temmuz 2022’de yeniden hizmet vermeye devam edecek olan mekân böylelikle daha kullanışlı bir hale getirilecek.

 

Düğün Sahipleri Mağdur Edilmeyecek

 

Dursunbey Belediyesi tarafından önümüzdeki yaz aylarında düğünü olan vatandaşları mağdur etmemek adına çeşitli önlemler alınacak. İnşaat yapım esnasında çalışmalar, kır düğün salonunu etkilemeyecek şekilde planlanacak. Dursunbey Belediyesi tarafından proje görselleri hazırlanan restoranın yeni hali beğeni toplarken, yapılacak ihale sonrası inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde başlaması planlanıyor. Nursima Akyürek’in Haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu