GündemEkonomiİlçe Haberleri

Başkan Bahçavan İstihdam İçin Birlikteliğin Gücüne İşaret Etti

Başkan Bahçavan İstihdam İçin Birlikteliğin Gücüne İşaret Etti

Dursunbey’de Organize Sanayi Bölgesinde iş gücüne katkı sağlamak amacı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde kurumlar ortaklaşa hareket etme kararı aldılar.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan yapımı devam eden OSB’de ihtiyaç olan istihdam için Mesleki Eğitim Merkezi ve Endüstri meslek lisesi ile birlikteliğin önemine vurgu yaptı.

Başkan Bahçavan; “Buralarda yetişen öğrencilerin OSB’de istihdamları ile ilgili ortak bir protokol imzaladık. Önümüzdeki günlerde de buradaki öğrencilerimiz, velilerimiz ve müdürlerimiz ile birlikte OSB’ye gidip oradaki son gelişmeleri de yerinde görmüş olacağız. Bundan sonraki birlikteliğimizi de bu şekilde sağlamış olacağız” dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLADILAR

Altyapı çalışmaları biten Dursunbey Organize Sanayi Bölgesinde, yer tahsisi yapılan fabrikalar inşaat çalışmalarına başladı. Bazı fabrikaların inşaat aşamasında işçi alımına başlaması sebebi ile önümüzdeki süreçte doğacak iş gücü ihtiyacı için Dursunbey Kaymakamlığı, Dursunbey Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ayrıca MÜSİAD ortak hareket etme kararı aldı. Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Mesleki Eğitim merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Dursunbey Kaymakamı Rahmi Bulut, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, ayrıca MÜSİAD Balıkesir İl Başkanı Erdem Özer katıldılar.

OSB’DE İSTİHDAM YARATILACAK

Mesleki eğitim merkezi ve Endüstri meslek lisesinde yetişen öğrencilerin OSB’de faaliyet gösteren fabrikalarda iş gücüne kazandırılması için görüş birliğine varılan toplantıda, kurumların ortak hareket etmesi için protokol imzalanması kararlaştırıldı. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan toplantının amacının yapımı devam eden OSB’de ihtiyaç olan istihdam için Mesleki Eğitim Merkezi ve ayrıca Endüstri meslek lisesi ile birliktelik sağlamak olduğunu hatırlattı.

SON GELİŞMELER TAKİP EDECEKLER

Başkan Bahçavan; “Buralarda yetişen öğrencilerin OSB’de istihdamları ile ilgili ortak bir protokol imzaladık. Önümüzdeki günlerde de buradaki öğrencilerimiz, velilerimiz ve müdürlerimiz ile birlikte OSB’ye gidip oradaki son gelişmeleri de yerinde görmüş olacağız. Bundan sonraki birlikteliğimizi de ayrıca bu şekilde sağlamış olacağız” dedi.

DURSUNBEY’DE GENÇLERE YENİ FIRSAT

MÜSİAD olarak her daim yetişecek öğrencileri iş dünyası ile buluşturmaya hazır olduklarını ifade eden MÜSİAD Balıkesir İl Başkanı Erdem Özer; ayrıca “Mesleki eğitimi MÜSİAD olarak her zaman önemsedik. Bundan sonrada önemseyeceğiz. MÜSİAD Balıkesir şubesi olarak bugün imzaladığımız protokol için Kaymakam beye, Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, ayrıca Mesleki Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyoruz.” dedi.  Her şey Dursunbeyli gençler için olduğunu hatırlatan Dursunbey Kaymakamı Rahmi Bulut; “Hem Belediye Başkanımıza hem MÜSİAD Başkanımıza teşekkür ediyorum. Protokolün Dursunbeyli gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Gayretli çalışmalarından dolayı ayrıca Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Son hocamızı tebrik ediyorum” dedi. Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu