Gündem

BAŞKAN BEKKİ DENETİM KONUSUNU DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN BEKKİ DENETİM KONUSUNU DEĞERLENDİRDİ

 

“Rekabetin bu kadar hızlı değiştiği bir çağda bizi bugüne taşıyan şeyler geleceğe taşımaya yetmeyebilir.”

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki 12 Ekim 2020 günü yapılan BASİAD Toplantısında “denetimin” önemine değinerek konu ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

DENETİMLER BASİAD’IN GÜNDEMİNDE

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği yaptığı toplantıda gündemine “DENETİM” konusunu aldı.Başkan Abdullah Bekki: “Hukuk firmaları artık mahkeme öncesi araştırmalara yardımcı olmak için çok sayıda yasayı ve emsali taramak için algoritmaları kullanıyor.Bu algoritmalar davaların nasıl sonuçlanacağını deneyimli avukatlardan çok daha yüksek oranda doğru biliyor. Rekabetin bu kadar hızlı değiştiği bir çağda bizi bugüne taşıyan şeyler geleceğe taşımaya yetmeyebilir. Bizim bugünü yaşayıp yarına hazır olmamız gerekiyor.Tüm operasyonlarımızın ve iş yapış biçimlerimizin değişeceği bir dünyada iç denetim fonksiyonu da aynı kalmayacak. Büyük veriyi çok hızlı sürede işleyen algoritmalar denetçilerin veri toplamak ve bu veriyi analiz etmek için harcadığı süreyi önemli ölçüde azaltacak. Veri analitiklerinin gücü sadece denetimin verimliliğini artırmakla kalmayacak, denetimin güvenirliğini de artıracak.

 

İç denetimin Önemi Azalıyor mu?

BASİAD Başkanı Bekki,”Eğer iç denetimden, en eski anlamıyla sadece usulsüzlük denetimi yapan klasik müfettişliği anlıyorsak, bufonksiyonu yerine getirmek için ihtiyaç duyduğumuz insan gücü giderek azalacak. Ancak bu durum şirketlerde iç denetimin öneminin azaldığı anlamına gelmiyor. İç denetim, yakın geçmişte yaşanan büyük usulsüzlüklerin neticesinde bir finansal denetim görevi ile başlamakla birlikte, zaman içerisinde bu rolü değişti. İç Denetim Enstitüsü’nün yaptığı bir araştırma iç denetim departmanlarının % 92;sinin büyük verilerle ilgili riskleri anladığını, ancak % 26’sının hala büyük verileri denetlemediklerini gösteriyor. Benzer bir sonuç siber güvenlik riskleri konusunda da görülüyor.”değerlendirmesinde bulundu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu