GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Başkan Bekki: “İklim Değişikliği ile Mücadele Yolunda Balıkesir Türkiye’nin Enerji Dönüşüm Merkezi olabilir”

Başkan Bekki: “İklim Değişikliği ile Mücadele Yolunda Balıkesir Türkiye’nin Enerji Dönüşüm Merkezi”

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Bekki; “Bugünün ve geleceğin en öncelikli sorunlarının başında gelen iklim değişikliği ile mücadelede Balıkesir yenilenebilir enerji potansiyeli ile Türkiye’de enerji dönüşümünün merkezi olabilir” dedi.

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki “Ekonomik faaliyetlerin çevresel kaygıları dikkate alan bir anlayışla sürdürülmesi BASİAD’ın en önemli çalışma prensiplerinden birisi.” İklim değişikliğine ve devasa büyüklükteki etkilerine değinen BASİAD Başkanı Bekki bu konu ile mücadelede enerji dönüşümüne özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekti. BASİAD olarak önümüzdeki dönemde üretim ve ekonomik faaliyetlerde çevresel kaygıları dikkate alan bir misyona sahip olacaklarını ifade etti.

Balıkesir’de Kazanç Dönüşüm’de

BASİAD Başkan açıklamasında: “Ülkemizin Paris Anlaşmasını imzalayarak gösterdiği iklim değişikliği ile mücadele kararlılığının, Anlaşmaya COP 26 öncesinde taraf olma hedefiyle, bilimsel, teknik ve diplomatik tüm veçhelerini ele alan güçlü bir heyetle, ayrıca sürdürülmesini son derece önemli görüyoruz. 2021’in Türkiye’nin Paris iklim anlaşmasını onayladığı yıl olmasını diliyoruz. Bu süreçte bilimsel temelli ve konuyu tüm boyutları ile ayrıntılı ele alan etki analizleri üzerine inşa edilen; politikalar arası tutarlılığı ve bütüncüllüğü sağlayan, katılımcılıkla hazırlanmış, öncü ve ayrıca gelişmiş ekonomilere paralel karbon-nötr olma hedefi belirleyen, uygulanabilir tedbirler içeren somut bir yol haritasını kararlılıkla hayata geçirmemiz gerekiyor” dedi. “İklim Değişikliği ile Mücadele ve Enerji Sektörünün Dönüşümü” cümlesinde Balıkesir için çok önemli bir hedef yer aldığına değinen BASİAD Başkanı Bekki; yeni dönemde Balıkesir olarak efor sarf edeceğimiz, sonunda ilimize kazanç elde edeceğimiz bir hedef var ise ayrıca işte budur dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu