Gündem

Başkan Bekki İstihdam Değerlendirmesinde Ortak Kanaati Dile Getirdi

Başkan Bekki İstihdam Değerlendirmesinde Ortak Kanaati Dile Getirdi

 

İSTİHDAM VE İŞ İLİŞKİSİ

 

BASİAD Balıkesir Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bekki yeni istihdam oluşturmanın şartları ve şirket dinamiklerinin istihdama etkilerini değerlendirdi.

 

DEĞİŞEN VE DÖNÜŞEN ÇARKLAR

Bekki ı değerlendirmesinde iş yapma alışkanlığı, işi yapış biçimi ve sanayi devriminin getirdiği şartlardan olan otomasyona karşı mevcut istihdamın korunması ve yeni istihdamların oluşturulması konusuna dikkat çekti.

 

ŞİRKETLER VE İSTİHDAM İLİŞKİSİ

Başkan Bekki, “ Değişen ve gelişen bir dünyada istihdam yaratmada öncü rol üstlenen şirketler ve istihdam arsasındaki ilişkiyi anlamak çok değerli ve önemli. ”dedi.

 

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Kovid-19 pandemi sürecinde sosyal ve ekonomik bağlamda şirket dinamiklerinin ve bu dinamiklerin istihdama etkisinin yeniden sorgulanması değerlendirmesine yer verilen bir toplantı gerçekleştirdi.

 

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Covid19 Salgın döneminde Balıkesir’de istihdam yapısını ve bu konuda alınması gereken tedbirleri Balıkesir şirket dinamiklerini göz önünde bulundurarak değerlendirdi. Toplantıda Covid19 Salgınının devam etmesi halinde Balıkesir’de istihdam arttırıcı tedbirlerin mutlaka alınması gerektiği görüşüne varıldığı açıklandı.

 

BASİAD’TAN 3 TEMEL NEDEN DEĞERLENDİRMESİ

Toplantı sonrası konu hakkında dernek üyelerinin ortak kanaatini dile getiren BASİAD Balıkesir Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bekki yeni istihdam oluşturmanın şartları ve şirket dinamiklerinin istihdama etkilerini 3 temel nedene bağlanabilir diye ifade etti. Nedenleri dile getiren Bekki, “Bunlardan birincisi, iş yapma alışkanlıkları, iş yapış biçimlerimi ve hatta işlerimizi derinden etkileyen 4. Sanayi Devrimi, bir başka deyişle Sanayi 4.0.. Sanayi 4.0’ın getirdiği şartlardan olan artan otomasyona karşı mevcut istihdamın korunmasına ve yeni istihdamların oluşturulmasına kafa yorulması gerektiğini ortaya konmuştur. Bu süreçte bazı işlerin ortadan kalkması, buna karşın yeni işlerin ve yeni beceri setlerinin oluşmasıyla istihdam ve buna bağlı olarak eğitim politikalarının da yeniden şekillenmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. ” diye konuştu.

 

 “İSTİHDAM ADIMLARI VAKİTLİCE DÜŞÜNÜLMELİ ”

Kovid-19’la Balıkesir şirket dinamikleri ve bunun istihdama etkisinin yeniden sorgulandığını dile getiren Bekki ikinci neden olarak,“İkinci neden ise son dönemin en önemli sorunlarından olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını olmuştur. Bu süreçte istihdamı korumak için kamu ve özel sektör çok değerli tedbirler hayata geçirmiş olsalar da Kovid-19 salgınının devam etmesi durumunda istihdam yaratmak için atılacak adımların vakitlice düşünülmesinin çok gerekli, hatta şart olduğunu görüyoruz.” Dedi.

 

 “ŞİRKETLER VE İSTİHDAM İLİŞKİSİNİ ANLAMAK ÖNEMLİ ”

Yeni istihdam oluşturmanın şartları ve şirket dinamiklerinin istihdama etkilerini 3 temel nedeninden sonuncusunun ise her geçen gün artan veri ve verinin demokratikleşmesi olarak açıklanabileceğini söyleyen Başkan Bekki, “ Değişen ve gelişen bir dünyada istihdam yaratmada öncü rol üstlenen şirketler ve istihdam arsasındaki ilişkiyi anlamak çok değerli ve önemli. ”dedi.

 

 “BALIKESİR’DE TARIM BAZLI İSTİHDAM İÇİN ÇALIŞMAYA HAZIR OLANLARA ULAŞILMALI”

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki yapılan toplantıda iş gücü istatistiklerinde sadece işsizlik oranlarına odaklanılmaması gerektiğini vurgulayarak, “İş gücüne katılım oranındaki düşmeye, istihdam oranındaki azalmaya ve özellikle iş gücüne dahil edilmeyen kesim; Balıkesir özelinde tarım nüfusunun fazlalığı nedeni ile tarım bazlı istihdam arasında yer alan ümidini kaybetmiş ya da iş aramayıp çalışmaya hazır olan kişilere bakmakta fayda var.” ifadesini kullandı.

 

 “İSTİHDAM SEFERBERLİK PROGRAMINA İHTİYAÇ VAR ”

Başkan Bekki toplantıdaki konuşmasında, “Tüm dünyada ve ülkemizin genelinde olduğu gibi Balıkesir’in 4. Sanayi Devrimi dışında kalma lüksü yoktur. Üretim teknolojilerinin üretim yapılarının giderek daha fazla sermaye yoğun olmasının, teknolojinin daha fazla kullanılıp özellikle niteliği olmayan iş gücü ihtiyacının azalmasının gelecek dönemde Balıkesir için beklediğimiz olgular arasındadır. Balıkesir’de firmaların önemli bir kısmı mikro ve küçük ölçekli firmalardan oluşturmaktadır. Bu durum Covid19 süreci ile ortaya çıkan istihdam sorununu çözme adına umut vermemektedir. Bu sebepten dolayı Balıkesir Şirketlerinin dinamikleri çerçevesinde ortaya çıkan büyük istihdam sorununun çözümü adına acil olarak önemli araştırma ve il dinamiklerinin bütünü tarafından yürütülecek topyekün bir istihdam seferberlik programına ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

 

BAŞKAN BEKKİ İSTİHDAM DEĞERLENDİRMESİNDE ORTAK KANAATİ DİLE GETİRDİ

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Kovid-19 pandemi sürecinde sosyal ve ekonomik bağlamda şirket dinamiklerinin ve bu dinamiklerin istihdama etkisinin yeniden sorgulanması değerlendirmesine yer verilen bir toplantı gerçekleştirdi.

 

ÇALIŞMAYA HAZIR OLANLARA ULAŞILMALI

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, “İş gücü istatistiklerinde sadece işsizlik oranlarına odaklanılmaması gerek. Balıkesir özelinde tarım nüfusunun fazlalığı nedeni ile tarım bazlı istihdam arasında yer alan ümidini kaybetmiş ya da iş aramayıp çalışmaya hazır olan kişilere bakmakta fayda var.” dedi.

 

İSTİHDAM SEFERBERLİK PROGRAMINA İHTİYAÇ VAR

Başkan Abdullah Bekki, “Balıkesir Şirketlerinin dinamikleri çerçevesinde ortaya çıkan büyük istihdam sorununun çözümü adına acil olarak önemli araştırma ve il dinamiklerinin bütünü tarafından yürütülecek topyekün bir istihdam seferberlik programına ihtiyaç duyuyoruz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu