GündemEkonomiGörüntülü HaberlerÖzel Haberler

Başkan Bülent Bilir’den Yerel Esnafa Destek Çağrısı

Başkan Bülent Bilir’den Yerel Esnafa Destek Çağrısı

 

Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir şehre yeni gelen Üniversite gençliğine seslendi. Aileler evlatlarını okutabilmek için masrafa giriyorlar. Bu parayı daha ekonomik harcayabilecekleri yer bizim esnaflarımız. Hem şehrimize bir değer, hem de esnafımıza bir destek olmuş olurlar ”dedi.

NEFES KREDİSİ BEKLİYORUZ

Kahvehanelerin kalabalık gruplara hitap ettiğinin altını çizen Başkan Bilir, “ ana maddemiz çay ve şeker bu konuda Ankara’da yapacağımız toplantılarda hedefimiz şeker tedarikini sağlamak ”dedi. En kalabalık grupta çay 3,5TL ve buda yeterli. diyen Bilir esnafın ve Maliyetlerin arttığı bir dönemde pandemi döneminde kapalı olmaları nedeniyle oluşan borçların ödenebilmesi içinde nefes kredisi beklediğini söyledi.

ŞEKER TEMİNİ İÇİN GİRİŞİM BAŞLATTIK

Balıkesir Umum Kahveciler Gazinocular Ve Benzerleri Esnaf Odası Şube Başkanı Bülent Bilir, Balıkesir MERHABA gazetesine kahveciler odası olarak çay ve kahve işletmecilerinin talepleri ve isteklerini yerine getirebilmek için çalıştıklarını söyledi. Şuanda çay ve şeker ana maddemiz ve bu konuda da Ankara’da bir toplantı yaparak konuyu gündeme taşıyıp şeker temini için görüşmelerde bulunacağız” dedi.

ANA MADDEMİZ ÇAY VE ŞEKER

Balıkesir Umum Kahveciler Gazinocular Ve Benzerleri Esnaf Odası Şube Başkanı Bülent Bilir şöyle konuştu; ‘‘Bizim meslek grubundaki arkadaşlarımızla ihtiyaçlara yönelik bize gelen sorular, ve talepler doğrultusunda hareket etmeye çalışıyoruz. Çok fazla bir problemimiz yok ancak bizim için önemli olan ana maddemiz çay ve şeker. Ekonomik şartlardan dolayı fiyatlarında yükselmesiyle beraber ihtiyaçlar da oluyor. Biz de buna bağlı olarak çalışmalar yapıyoruz. Bu konu ile ilgilide önümüzdeki haftalarda Ankara’da bir toplantımız olacak. İnşallah oradan olumlu bir sonuç alırız, arkadaşlara öncelikli olarak şeker temini sağlamak için bir çabamız var’ ’dedi.

 

3 1

 

MALİYETLER ARTTI ANCAK BALIKESİR’DE  ÇAY FİYATI 3,5 TL

Balıkesir Umum Kahveciler Gazinocular Ve Benzerleri Esnaf Odası Şube Başkanı Bülent Bilir Balıkesir MERHABA gazetesi muhabirine yaptığı konuşmanın devamında şunları söyledi, ‘‘Balıkesir’deki çay fiyatlarına ilişkin, bizlerin çay ve kahvehane dediğimiz en kalabalık grupta çay fiyatı 3 buçuk lira gibi bir fiyat tarifemiz var. Bunun da şu an için yeterli olduğunu düşünüyoruz. Kendimiz de bu mesleğin içinde olduğumuz için en son yapılan maliyet hesabına göre ; günlük maliyet hesaplarının değişmesine rağmen şu an bu bize yeterli. Diğer illeri de takip ediyoruz, onların ortalaması da böyle zaten 3 lira ile 4 lira arasında çay fiyatları’’

NEFES KREDİSİ BEKLİYORUZ

Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir ; ‘‘ Kahveciler ve çaycıların yaşadığı en önemli sıkıntılardan birisi pandemiden sonra etkilenen en büyük meslek grubu olmamız. Neden böyle bakıyoruz?  Çünkü pandemi döneminde kapalı olan tek meslek grubu bizdik. O dönemle alakalı biriken borçlarımız ve sıkıntılarımız vardı. Tam işlerimiz rayına girdi derken, ekonomi ile ilgili sorunlar çıktı. Bunu da karşılamak üzere bir çaba var. Tam bir tanesini atlatırım derken bir başkası geliyor, bunlar da sabitlenirse daha iyi olacak, dediğim gibi birikmiş borçlarımız var; elektriğimiz, doğalgazımız kiramız bu konu ile ilgili ne yapılabilir? Esnaf grubuna kademeli olarak bir faizsiz kredi talebimiz var. Nefes kredisi bekliyoruz. İnşallah ileriki günler de bir olumlu sonuç alırız’’

VATANDAŞLARIMIZDAN GERİ DÖNÜŞLERİ OLUMLU ALIYORUZ

Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir, ‘’Bizim esnafımızın vatandaşın ihtiyacını karşıladığını düşünüyoruz bu da bize esnafımızdan gelen geri dönüşlerden hem de vatandaşımızdan gelen geri dönüşlerden anlıyoruz. Tabi ki belli başlı bazen ufak tefek sıkıntılar olabiliyor zaman zaman ama bu sıkıntılar da her meslek grubunda olduğu gibi bizlerde de olacak günlük değişen olaylar olabiliyor. Ama öyle büyüyen bir olay yok. Farklı bir durum yaşamadığımız için de ben kendi esnafımıza teşekkür ediyorum. Hassas davranmalarından dolayı, inşallah. Bu böyle devam edecek .Balıkesir diğer illere göre böyle bakarsak daha iyi. “

 

2 1

 

BALIKESİR’DE ESNAFIMIZDA VATANDAŞIMIZDA YÜZÜMÜZÜ KARA ÇIKARMIYOR

Kahveciler OdASI Başkanı Bülent Bilirkonuşmasında, “Balıkesir çaycılar ve kahveciler odasına karşı beklentim, Esnafımızın da vatandaşımızı memnun etmesi.  Esnafımızdan vatandaş memnun ise bende onlardan memnunum, hepsinden Allah razı olsun. Gittiğimiz yerlerde ziyarette bulunuyoruz kırsallarda ve il genelinde hem vatandaşımız hem esnafımız bizi çok güzel karşılıyor. Yüzümüzü hiç kara çıkarmadılar gittiğimiz yerlerde teşekkür ediyorum esnafımıza bu anlamda .”ifadelerine yer verdi.

BALIKESİR’DE YAKLAŞIK 600 KAHVEHANE VAR

“Balıkesir’de çoğunluğumuz kahvehane grubundan oluşuyor. Yaklaşık 600 tane kahvehanemiz var. Karesi ve Altıeylül olarak merkezimizde ve kırsal mahallelerimizde, bunun yanında 350 tane çay ocağımız var. İnternet kafe, spor salonu, otel yıldızsız oteller ve benzer şekilde okul kantinleri var farklı meslek grupları ile toplam 1200 civarında üyemiz var.”

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNE SESLENDİ: YEREL ESNAFI TERCİH EDİN

Kahveciler Odası Başkanı Bilir, şehre yeni gelen üniversite öğrencilerine de seslendi. Bilir; Hem yerelde kendi esnafımız için hem kendi vatandaşımız için hem de son olarak üniversiteler açılıyor malum şehrimize diğer illerden birçok öğrenci gelecek. Ben öğrencilerimizi kendi yerel esnafı tercih etmeleri yönünde tavsiyede bulunmak istiyorum. Bunun nedeni de şu; malum fiyatlar çok yüksek, geçim zor, aileler evlatlarını okutabilmek için bir masrafa giriyorlar. Bu parayı daha ekonomik harcayabilecekleri yer bizim esnaflarımız. Hem şehrimize bir değer katmış olur, hem esnafımıza bir destek olmuş olur’’ HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK FOTO:NURSİMA AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu