GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Başkan Cankul “Kepsut Fındığı Karadeniz Fındığına Rakip”

Başkan Cankul “Kepsut Fındığı Karadeniz Fındığına Rakip”

 

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul Kepsut’ta üretilen fındığın kalitesinin ve yağ oranının Karadeniz fındığına rakip düzeyde olduğunun altını çizdi. Ayrıca, İlçenin tarıma olan elverişli toprakları sayesinde bereketli olduğunu ve kaliteli ürün elde edildiğini söyledi.

İç Bölgelerimizde Turizme Kazandırılmalı

İlçelerin konumları ile turizme kazandırılmasının önemli olduğunu belirten Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul tanıtımların düzenli olarak yapılmasının gerekliliğini hatırlattı. Balıkesir’in tanıtım atağına geçişinin yolunda şehrin iç bölgelerinde kalan ilçelerinde değerlerinin turizme kazandırılması gerekiyor” dedi.

 

Ismail Cankul

 

“Balıkesir’in Tanıtımı Düzenli Hale Gelmeli”

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ilçesinin değerli ürünlerini hem kendi bölgesine hem de diğer şehirlere Yenikapı’da düzenlenen tanıtım günlerinde anlattı. Cankul, etkinliklerin düzenli yapılmasının önemine işaret etti. Dahası, İstanbul ve Ankara’da etkinlikler düzenli hale gelmesi gerektiğini belirtti. Cankul, “Balıkesir’i yazlıkçı İstanbullular diye duyuyoruz. Turistlerin genellikle Marmara, Ege, Avşa adası ve Sahil kesmini tercih ettiğini görüyoruz. Ancak, Balıkesir’in diğer ilçelerinde de görülmeye değer yerler var. Üstelik buralarda yetişen eşsiz ürünler de var. Bu tanıtım programlarında bunu anlatabiliriz.” dedi.

“Fındık Dendiğinde Akla Kepsut Gelmeli”

Dolayısı ile bu gün İstanbul’da ki bu programda bu fırsatı değerlendiriyoruz. Kepsut adına Fındık iyi bir örnek. Bildiğiniz gibi ülkemizde genel kanı fındığın sadece Karadeniz bölgemizde yetiştiği. Ancak, Fındık bizim ilçede de yetişiyor. Üstelik, fındığımız kalite ve yağ oranı olarak bakıldığında başa baş yarışabilecek bir ürünümüz. Bu fırsat sayesinde Fındık denilince Kepsut ilçemiz de akla gelecek.

 

Dsc 7769

 

Coğrafi İşaretli Küflü Peynirin Tadı Tüm Türkiye’ye Sunulacak

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul MERHABA’ya yaptığı konuşmasında “Ödüllü coğrafi işaretli küflü peynirimiz var. Çocukluğumuzdan buyana bizim mayamızdır bu. Yazdan yapılır kışın tüketilir. Seri üretimini yapacağız ve tüm Türkiye’ye sunacağız bu doğal ürünümüzün. Tüm Türkiye bu peynirimizi tadına bakacak. Kanyonlar, mağaralarımız var gezilip görülebilecek.”şeklinde konuştu.HABER: KAMİL AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu