GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriÖzel Haberler

BAŞKAN CANKUL’UN DİKKAT ÇEKEN PROJESİ

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Belediye’nin 7’den 70’e sağladığı hizmet çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Üretim ve kazanmaya odaklı çalışmaları projeye dönüştüren Belediye Başkanı İsmail Cankul ilçedeki Meslek Yüksek Okulu ve kazandırılan bölümler, besicilere yönelik projeler, İstihdam ve İş’e odaklı Sanayi,Kepsut Barajı ile verimli topraklar vurgusu yaptı.

Damızlık Üretim Çiftliği  Yaşama Geçiyor

Damızlık Üretim Çiftliği Projesi ile önemli bir adım atan Kepsut Belediyesi, bu konuda başarıya odaklandı. Detaylı bir projeyle, sonuç eşittir başarı diyecek bir  planlama yürüten Başkan İsmail Cankul, “Bugüne dek ne söz verdiysek yerine getirdik. Söz verdiğimiz ve planladığımız şeyleri de yerine getirmeye devam edeceğiz. İlçemiz aynı zamanda tarım ve hayvancılıkta önemli bir yere sahip. Süt üretiminde günlük 200 tona yaklaşan süt üretimi var” dedi.

Kırmızı Et Ve Süt Veriminde İvme Kazandıracak

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul Kırmızı et üretiminde besi damlarındaki hayvan sayısının 15-20bin’e ulaştığını belirterek hayvancılık potansiyeli yüksek ilçede Küçükbaş hayvancılığın 50-55 bin civarında olduğunu söyledi. Islah ve verimlilik amacıyla ‘bir çalışmamız daha olacak’ diyen Başkan İsmail Cankul” Bu konuda Belediyemiz küçükbaş damızlık üretim çiftliği kuruyoruz.3-5 ay içinde tamamlayıp hizmete geçmiş olacağız ”şeklinde konuştu.

Meslek yüksek Okulu’nda Yeni Bölüm Hazırlığı 

Kepsut’ta Meslek Yüksek Okulu isteği Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’un yoğun çabaları ile birlikte yaşam buldu. Balıkesir’in en yakın ilçelerinden biriyiz diyen Başkan Cankul yıllardan beri ihtiyaç ve özlem olan meslek yüksekokulumuzun hayalini geçtiğimiz dönem gerçekleştirdik fakat çok zor oldu” dedi.

Bankacılık-Sigortacılık ve Veteriner Teknikerliği Bölümü

Üniversite bünyesinde olan bir yüksekokul hemen hemen her ilçede varken, Kepsut’ta bunun sağlanamaması Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’u harekete geçirdi. Konuyla ilgili olarak girişimlerini sorduğumuz Başkan Cankul  ‘Zor oldu ancak başardık’ diyerek şunları söyledi: Cankul:” Heryerde Üniversite kendi Yüksekokulunu fiziki binasını oluştururken biz bunu kendimiz yaptık. Kendimiz yaparak Üniversiteye devrettik. İki bölümlü devam ediyor. Bankacılık-Sigortacılık ve Veteriner Teknikerliği bölümü. Üçüncü bölüm içinde çalışmalar başladı. Öğretim Üyeleri ile ilgili alımlar kadro tahsisi yapıldı. Mülakatları yapıldı, önümüzdeki dönemde üçüncü bölüme de öğrenci alacak. Güvenlik bölümüne de öğrenci alacak. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Ormancılık bölümünü de açarak 2021‘e,dört bölümle inşallah girmiş olacağız. Bu yıl sonuçlandı ve inşaatı bitti, en son çatı katına da konferans salonu yapıldı. Ödeneği Kalkınma Bakanlığı tarafından girişimlerimiz sonucu çıkarttırıldı. Çıkan ödenekle en üst katına da 800 metrekare etkinlik alanı, konferans salonu kazandırılmış oldu. Binanın tadilatlarıyla birlikte dört dörtlük bir okula fiziki olarak kavuştuk”

Bölümler’de Öğrenci Sayısı da Artıyor

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul“ Bu sene 150 öğrencimiz var. Önümüzdeki yıllar içinde bu 200’leri geçecek ve 500 öğrencilik bir meslek yüksekokulu olmuş olacak. Üniversiteli gençlerde Kültür alışverişlerine karşılıklı olarak başladı. Dışarıdan gelen öğrencilerimize de sahip çıkıyoruz. Barınma olsun, esnafımız olsun bu konuda duyarlı. Ortam gayet güzel ve gelişerek te devam edecek. Son olarak Veterinerlik Bölümü için bir Laboratuvar düşünüldü. Alet ve edevatları geldi. Laboratuvarımızın ilk etabı gerçekleşti. Aşama aşama devam edecek bu laboratuvarımızdaki çalışmalarda. İlçemizde yıllardan buyana özlemini duyduğumuz bu konuda tabi ki bizi memnun ediyor. Nasip eden Rabbime şükürler olsun. Söz vermiştik yerine getirdik.”dedi.

Damızlık Üretim Çiftliği İvme Kazandıracak

Damızlık Üretim Çiftliği Projesi ile önemli bir adım atan Kepsut Belediyesi bu konuda başarıya odaklandı. Detaylı bir projeyle sonucunda başarı yakalayacak şekilde planlamamızı yaptık diyen Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, “Bugüne dek ne söz verdiysek yerine getirdik. Söz verdiğimiz ve planladığımız şeyleri de yerine getirmeye devam edeceğiz. İlçemiz aynı zamanda tarım ve hayvancılıkta önemli bir yere sahip. Süt üretiminde günlük 200 tona yaklaşan süt üretimi var. Kırmızı et üretiminde besi damlarındaki hayvan sayısı 15-20bin’e ulaşıyor. Potansiyeli olan bir ilçe. Küçükbaş hayvancılıkta da 50-55 bin civarında hayvancılığın olduğu bir ilçeyiz. Daha ıslah ve verimlilik amacıyla bir çalışmamız daha olacak. Bu konuda Belediyemiz küçükbaş damızlık üretim çiftliği kuruyoruz.3-5 ay içinde tamamlayıp hizmete geçmiş olacağız ”dedi.

Örnek Olacak Bir Proje Yürütüyoruz

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul konuşmasında, “ Etlik kuzu, süt üzerine örnek olacak bir projeyi de hayata geçirmiş olacağız. Büyükşehir Belediye uhdesinde Kırsal Kalkınma dairesi ile birlikte bu işi yürüteceğiz. Burada üretimi de kendimiz gerçekleştireceğiz. Kaba yemini de kendimiz üretmek maksadıyla deneme olarak başladık buna ve kendi tarlalarımızı, arazilerimizi kendimiz ekiyoruz. İnşallah bu ivme ile bu proje ile de örnek olacağız. Bu sayede zamanla hemşehrilerimizin daha verimli ve para kazanabileceği et türlerini damızlık olarak burada yetiştirip vereceğiz. Bunda da başarılı olacağını düşünüyoruz .En ufak ayrıntıları dahi düşünerek bir planlama yaptık ve sonucu da bu yönde alacağımızı düşünüyorum ”ifadelerine yer verdi.

Avantaj Sağlayan Bir İlçeyiz

Başkan İsmail Cankul“Dursunbey’de ki OSB biliyorsunuz yakınlık itibarı ile Kepsut ve Dursunbey’in tam orta yerinde. Bizimde faydalanabileceğimiz bir yer ve destekliyoruz burayı Dursunbey’de Akbaşlar Bölgesine yatırımcıyı bizde davet ediyoruz. Kepsut umuzun köyleri buralara yakın. Belki tersine göçü de etkileyecek ve istihdam kapıları aralanmış olacak.2018 yılında Doğagaz kullanılmaya başlandı biliyorsunuz bu önemliydi bizim için. İlk Doğalgaza kavuşan ilçelerdeniz. Gaz, kömür kokusu eskiden boğazları yakardı ancak artık bu koku doğal olarak yok ve insanlarda mutlu. Şuan hava tertemiz en ufak bir kömür kokusu duyulmuyor. Sağlıklı ve ucuz. Sayın Kasım Bostan geçmiş dönem vekilimizi de anmadan geçemem. Sayesinde bunu gerçekleştirdik. Bunun bahtiyarlığını yaşıyoruz” dedi.

Sivritepe Sanayi Bölgesi Nihayete Erdi

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul küçük ve orta ölçekli bir sanayi vurgusu yaparak alan genişliğinin zaman içinde kazandırılabileceği Sivritepe Sanayi Bölgesi için adımların atıldığını ve önemli kazanımlar elde edildiğini söyledi. Başkan Cankul bu konuda Ankara’da ki temaslarına değindi. Cankul şöyle konuştu: “ “Daha önce yaptığımız hizmetlerin tabi ki şimdi avantajlarını da görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da 5 milletvekilimizle birlikteydik. Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Belgin Uygur, Mustafa Canbey’e ve Milletvekilimiz Kepsut koordinatör vekilimiz aynı zamanda Pakize hanım. Pakize Mutlu Aydemir ben hepsine teşekkür ediyorum. İl başkanı destek verdi. Orada Kepsut adına çalışmalarımızda oldu tabi ki ben onlara bu destekleri için çok teşekkür ediyorum.

Sanayi Bölgesini Nihayete Erdirdik

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, “Yıllardan buyana Sivritepe Sanayi Bölgesini nihayete erdirdik. Çevre Bakanlığımız ile. Metrekaresi 20 bin liraya el sıkıştık. Bunu ilk kez açıklayacağım aslında çok ifade etmek henüz istemiyorum ama 164 bin metrekarelik bir alan. Orada yeşil alan ve yolları çıkardık sadece parsellerin parasını ödeyeceğiz. Böyle olunca da 64 dönüme düşüyor yani 64bin metrekareye yollar ve yeşil alanların parasını ödemeyeceğiz. Sanayi parseli olan 10 parseli almış olduk,20liradan.Bir milyon 300bin lira gibi bir para çıkıyor.“

İlk Etap Tamam

Belediye bünyesine kazandırmayı hedeflediği Küçük ve Ortaölçekli Sanayi Bölgesi Sivritepe bölgesi için adım atıldığını ifade eden Başkan Cankul “Ocak ayında 650 bin lirasını ödeyerek bir milyon 300 bin liraya Sanayi Bölgesini Belediyeye kazandırmış olacağız. Altyapısını da hazırlayarak yatırımcıya burayı açmış olacağız. Organize Sanayi değil bu Küçük Ve Orta Ölçekli.OSB’ler daha büyük alanlarda oluyor burası küçük ancak gelişmeye de müsait bir alan. İlk etabını başardık. Protokollerle imzalar atılıp ilk taksit ödenecek ”dedi.

Sırada Kepsut Barajı Var Müjdeyi Verebilirim

Başkan Cankul baraj konusunda Kepsut Barajında da çalışmaların başlatılacağının altını çizerek topraklara can suyu Barajımızdan gidecek nihai hedefe ulaştık dedi. Başkan Cankul bu konunda yapılan hizmet adımlarına şöyle değindi: “AK Parti hükumetleri döneminde planlanıp yaşama geçirilmiş sulama yöntemleri ile barajların ihaleleri tamamlandı. Reşit tepe Barajı sonrası bizim barajımızda sırada. Yatırımın sözünü aldık bu müjdeyi verebilirim.450 milyon lliralık bir proje bu.15 Kırsal ve merkezin arazilerini sulayacak. İçme suyunu karşılayacak. Ve benzer. Hat döşeme şebekeleri hat dağılımları. Tamamı 450 milyon TL’lik bir yatırım söz konusu. 1953 yılında planlamaya alınan Kepsut Barajı projemiz var. Planlamaya alınırken Manyas Barajı ve Sağ Sol Sulamaları, Havran, Ardıçtepe, Adalı ve Kepsut barajı zamanında bunlar peşpeşe planlamaya alınmış. Gerçekleştirilmeleri yıllar önce projeye alınmış ödenekler yatırımda beklemiş ihaleye alınmış ve AK Parti döneminde yapılıp sulamaya alınmış. Havran Barajı Ardıçtepe bitirildi. Adalı ihalesi yapıldı. Reşittepe Barajı şimdide sırada Kepsut Barajı.” Haber: Fatma Kara Foto: Muzaffer Karakoyun

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu