Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Başkan Cengiz Halkın İçinde Hakla Buluşmayı Sürdürüyor

Başkan Cengiz Halkın İçinde Hakla Buluşmayı Sürdürüyor

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ilçede yürütülen Belediye hizmetlerini yerinde inceliyor ve halka buluşma günleri ile vatandaşların isteklerini dinliyor. Esnaf ziyaretlerinde hayırlı kazanç dileyen Başkan Cengiz, İvrindi için çalışan ve emek harcayan ekibine teşekkür ederken halkın isteklerine çözüm olmak için gayret sarf ettiklerini belirtiyor.

Pazarcılarla Sohbet Etti

Mahallelerde kurulan pazarlarda pazarcılarla sohbet eden Başkan Cengiz, pazarcılara hayırlı iş, ve bereketli kazançlar diledi. Pazar esnafının hareketliliğini ve pazarcıların isteklerini dinleyerek pazarcıların yanında olduğu mesajını veren Cengiz, Pazar alışverişini de mahalle esnafından yaptı.

Beton Asfalt Çalışmaları Yerinde İncelendi

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ilçede ilk olarak Evciler-Akbaş  güzergahında başlatılan beton asfalt çalışmalarını Başkan Yardımcısı Ahmet Önder ve Meclis Üyesi Metin Sadıç ile yerinde inceledi.

İVRİNDİ’DE YOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yürüttüğü beton asfalt serim çalışması tamamlandığında İvrindi Evciler – Balya Akbaş bağlantı yolu vatandaşların kullanımına açılacak.Konuyla ilgili İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, “Desteğini esirgemeyen Valimiz Sayın Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ve emek veren saha personeline ilçem ve vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum”dedi.

İVRİNDİ BELEDİYESİ LOGOMUZ YENİLENDİ

MAVİ RENK AKARSU, GÖLET VE BARAJLARI TEMSİL EDİYOR

Su bolluğu bakımından oldukça verimli bir coğrafyaya sahip olduklarını dile getiren  Belediye Başkanımız Yusuf Cengiz “ İlçemiz susuz tarımdan ziyade son yıllarda eskiye nazaran sulu tarım arazilerinin bolluğu ile bilinen bir ilçe haline geldi. Devletimizin ilçemiz sınırlarına kazandırmış olduğu Ardıçtepe Barajı, çok sayıda göletler, madra dağından akan ve çok sayıda kol ile beslenen koçaçay ve kocaçaya bağlı derelerin etkisi çok büyük. Sulu tarım arazilerimiz arttı. Her bölgemizde artık sulu tarım yapılıyor diyebiliriz. O yüzden bu bereketi temsil etmesi için mavi rengi kullandık ve logomuza esinlendirdik. “

EŞŞİZ DOĞASI İLE “YEŞİL” İVRİNDİ

Madra dağının yeşillikleri ve endemik bitki türleri başta olmak üzere ilçenin oksijen deposu olduğunu dile getiren Başkanımız Yusuf Cengiz “ İlçemizin renkli coğrafyası, endemik bitki türlerini içinde barındıran ve tabiatı ile mest eden görünüme sahip Madra dağı başta olmak üzere oksijeni bol, yaşanılırlık seviyesi yüksek ve bir coğrafya içerisindeyiz. Bu doğaya sahip olduğumuz için şanslıyız. Logomuzda mavi ve yeşil tonlarına ağırlık vermemizdeki amaç bu. Bereketli toprakları besleyen akarsular maviyi, her alanı kaplayan doğası ile meşhur ilçemizi temsilen de yeşil rengi kullanarak logomuza hayat verdik.

İLÇENİN SEMBOLÜ KUZU ÖN PLANDA

İlçemizde yetişen kuzu tüm Türkiye tarafından bilindiğini ifade eden Belediye Başkanımız Yusuf Cengiz “Tarım ve hayvancılığın ön planda olduğu bir ilçeyiz. Logomuzda tüm bunları ön planda tutmak istedik ama bir tanesi ağır basıyor o da İvrindi Kuzusu. İlçemizde yetişen kıvırcık ırkı kuzunun lezzeti tüm Türkiye tarafından biliniyor. Bu yüzden logomuzda vazgeçilmezlerin en başında yer alıyor. Halkımıza alternatif olarak sunduğumuz içinde kuzu olmayan  logolar da vardı. Büyük bir kitle mutlaka olması gerektiği kanaatindeydi. Bu sebeple ilçemizde kuzunun önemi oldukça fazla

LOGONUN ÜSTÜNÜ DAĞLAR İLE TAMAMLADIK.

Kaz Dağları’na olan yakınlığı ve Madra Dağı’nın güzelliği ilçenin tanıtımına önemli bir katkı sağladığını dile getiren Belediye Başkanımız Yusuf Cengiz “İlçe sınırları içinde bulunduğumuz Madra Dağı, bir çok endemik bitki türü ve eşsiz doğası ile oksijen deposu adeta. O bölgede yaşayan vatandaşlarımız, geçimini o dağda doğal olarak yetişen kestaneden sağlıyorlar. Bölgemizde ayrıca ceviz gibi müthiş lezzetlerde üretiliyor. Bursa’da yemeye alışık olduğumuz kestane şekerinin kestanesi %80 oranı ile ilçemizden tedarik ediliyor. Sadece Bursa değil, Türkiye geneli ve yurt dışına ihraç edilerek aile ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. O yüzden Madra Dağı başta olmak üzere ilçemizde bulunan küçüklü büyüklü dağ ve tepeleri ifade eden görsele logomuzda yer verdik” Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu