GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Başkan Cengiz “İvrindi’de Yeşil Tarım Zirve Yaptı”

Başkan Cengiz “İvrindi’de Yeşil Tarım Zirve Yaptı”

 

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ilçede gelişimin kapılarının aralandığını ve üretici kesimin, toprağın bereketinden faydalandığını söyledi. Doğal ürün tüketimi ile de tüketicinin memnun kaldığını belirtti. Başkan Cengiz, “İvrindi kuzusu, Kelle peyniri, Çileği ve biberi ile daha nice ürün çeşitliliğini doğallığı ile sunuyor ”dedi.

İvrindi Otantik Ürünlerin Merkezi

İlçelerinde kendilerine has özel ürünleri ve üreten ellerle buluşarak tüketime sunulması her iki kesimi de memnun ediyor. Tanıtıma özel fuar ve benzeri çalışmaları kaçırmayan ilçe tanıtım günlerine de ayrıca hazırlandı ve Yenikapı İstanbul’da açtığı stantlarda ürünlerini sergiledi.

Coğrafi İşaretli Kelle Peyniri Aroması İle Fark Yaratıyor

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz MERHABA’ya yaptığı konuşmasında, “ ilçemizin değerlerini ön plana çıkartan bir çalışma tanıtım günleri. İlçemizde özellikle otantik ürünlerimiz var. Bunları tanıtıyoruz. Aldığımız tepkiler çok olumlu ve güzel yönde. Balıkesir’in çeşitliliği olan peynirleri doğal haliyle İvrindi’de bulabilmek mümkün. İvrindi’de soframız çok zengin ”dedi.

 

Dsc 7819

 

Gelişen ve Değişim Yaşatan Örnekler…

İvrindi kelle peynirimizle coğrafi işaret aldık diyen Başkan Yusuf Cengiz konuşmasında ayrıca şunları söyledi: “Coğrafi İşaretle birlikte taleplerde çok oldu. Müthiş bir talep söz konusu. İlçemizde küçükbaş hayvancılık ön planda. Kuzumuz İstanbul ve diğer illere ihracatı söz konusu. İlçemizdeki sayı bu anlamda da artmaya başladı.”

 

20220915 171011

 

‘Yeşil Tarım’ Zirvede

Başkan Cengiz, “Yeşil sulu tarım, küçükbaş, büyükbaş hayvancılık konularında gelişmeler var. İvrindi yağlılar helvamız var. Ekiple birlikte yapılır bu helva ve çok değerli. Mevsimi olmadığı için kestanemizi tanıtım standına getirmedik ancak cevizlerimiz var. Doğal ürünlerle tanıtımdayız” dedi. Yeşil tarım zirvede diyen İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, “ Çiftçilerimiz kazanıyor. Yakan biber, kırmızı biber revaçta. Çilek yetiştirme konusunda üretimlerimiz var. İnsanlarımız kazandığı içinde mutlular. Bir memnuniyet söz konusu. Üreten mutlu. Tüketen memnun.Doğal ürünlerle insanımız her zaman çalışıyor. İlçemizdeki insanlarımız çalışkan .”şeklinde konuştu. HABER. NURSİMA AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu