GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

BAŞKAN CENGİZ İVRİNDİ’NİN KURTULUŞ GÜNLERİNİ ANLATTI

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz İvrindi’nin kurtuluş gününde konuştu. Başkan Cengiz, “emperyalist güçlere karşı kazandığımız aferin yıldönümü. İvrindi’nin Balıkesir’in bayramı hepimize kutlu olsun. “dedi.

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, “Düşman ülkenin dörtbir tarafını sarmış Sevr anlaşmasına göre bir yanda İtalyanlar, İngiizler, Yunanlar, Fransızlar, Ermeni ve Ruslar ne kadar düşman güç varsa topyekün saldırı olmuş Yakın komşumuz Yunan Balıkesir ve İvrindimizi işgal altına almış. Bir kahraman çıkarak 1919’da gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsunda bağımsızlık mücadele ateşini yakmış”dedi.Başkan Cengiz,” Erzurum,Amasya,Sivas kongreleri ile milletin kararı ile 7’den 70’e topyekün mücadele kararı verilmiş ve Kurtuluş Savaşı yazıldı.Bu topraklarda şehitler verildi.Bu kanın aktığı kutsal topraklarda yaşıyoruz.Savaş sırasında ne yiğitler çıktı.Havran’lı Seyit Onbaşı,İvrindi’li Azman Çavuş,Hasan Basri Çantay….ve daha niceleri.7 Eylül’e kadar da İvrindimizde işgal altındaydı.Efelerimiz buralardaki Dadalar mekisinde dağlarıızdaydı.İçimizde hainler vardı Bugünde var. O dönemde hainliğin simgesi Hürriyet ve itilaf Partisi üyeleri Yunan İşgalcileri Balıkesirde ‘Hoşgeldiniz’pankartları ile karşıldı.Kuvvacıları memleket için savaşanları,Balıkesir’in önde gelen pekçok insanını hapse attırdılar.”diyerek kurtuluş günlerini anlattı.

Şehitlerimizi rahmetle anıyorum

Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.Türk milleti topyekün yekvücut amansız düşmanın hakkından geldi.26 Ağustos’ta başlayan başkomutanlık meydan savaşı sonrasında 30 Ağustos’ta Afyonda Zaferle sonuçlandı.Zaferler ardı ardına geldi.7 Eylül’de İvrindi’den birer birer Yunan İşgalciler kaçtılar.İçimizdeki yerli hain işbirlikçilere ne mi oldu? Eşeklere ters bindirilerek, boyunlarına bir yafta asılarak ‘Ben bir vatan hainiyim.Cezayı hakettim. Benden ibret alın’yazıları ile sokak sokak dolaştırıldılar.Halk onların yüzlerine tükürdü.Bugünde hainlere tükürdüğü gibi…Kurtuluş kutlu olsun”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu