GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Başkan Cengiz’den BALMEK’e Ziyaret

Başkan Cengiz’den BALMEK’e Ziyaret

 

Başkan Cengiz’den BALMEK’e Ziyaret. İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz BALMEK’e ziyarette bulunarak halı dokuyan kursiyerler ile bir araya geldi.

HALI DOKUYAN KURSİYERLER ZİYARET EDİLDİ

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz BALMEK’e ziyarette bulunarak halı dokuyan kursiyerler ile bir araya geldi. Yapılan ziyarette Balıkesir’in meşhur Yağcıbedir başta olmak üzere el dokuması halılarının kursiyerler tarafından sürdürülen üretim aşamaları incelendi. Başkan Cengiz kusrsiyerlerin el emeği ürünlerinin Maharetli Eller Yöresel Ürün Pazarı’nda satışa çıkarılmasından memnuniyet duyduğunu ve dokunan halıların İvrindi’yi en iyi tanıtan ürünlerden olduğunu dile getirdi.

HALI DOKUMA SÜREÇLERİ İNCELENDİ

Halı dokuma süreçlerini inceleyen İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz üreticilere kolaylıklar dileyerek bilgi aldı. Cengiz konuyla ilgili olarak ziyaret sonrası, “En büyük gayretlerimizden biri de kültürel mirasımızı gelecek nesile aktarmak ve yöremizdeki değerlerin tanınılabilirliğini arttırmak. Bu konuda Belediye olarak bir yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığımız ve Maharetli hanımlarımızın ellerinde ilmek ilmek işlenerek hayat bulan çeşit çeşit halılarımızın üretim aşamalarını eşim Havva Hanım ile yerinde inceledik. Renk, desen ve ebat çeşitliliği bakımından zenginliği üzerinde barından halılarımız Maharetli Eller Yöresel Ürün Pazarımızda satışa sunuluyor. ”dedi.Yapılan ziyarette İlçe Belediye Başkanı Yusuf Cengiz’e eşi Havva Cengiz ve BALMEK İvrindi İlçe Sorumlusu Melda Nur Küçükçakır eşlik etti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu