Gündem

Başkan Dikici: “Hukuksuz Müdahaleler Kabul Edilemez”

Başkan Dikici: “Hukuksuz Müdahaleler Kabul Edilemez”

TMMOB Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici Diyarbakır TMMOB Şube Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Yağmur’un gözaltına alınmasına ilişkin açıklamada bulundu.

“TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER AÇISINDAN KABUL EDİLEMEZ ”

TMMOB Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici Diyarbakır TMMOB Şube Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Yağmur’un gözaltına alınmasına ilişkin açıklamada bulundu. Betül Dikici, “Ev ve işyeri adresleri açık olan kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütü yöneticilerinin bu tür yöntemlerle gözaltına alınmaları demokrasi, insan onuru, temel hak ve özgürlükler açısından kabul edilemez. ”dedi. 27 Kasım tarihinde gözaltına alınan Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Yağmur’un gözaltına alınmasına ilişkin açıklamasında TMMOB Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici şöyle kaydettii:

“HEMEN İLETİŞİM SAĞLADIK”

“Olayın yaşandığı andan itibaren TMMOB Mimarlar Odası olarak Diyarbakır Şubemiz ile iletişim sağlanmış, hukuk danışmanlarımız ve Şube avukatımızla gerekli görüşmeler yapılarak Aziz Yağmur meslektaşımızın sağlık durumu hakkında bilgi alınmış ve gözaltı süreci yakından takip edilmiştir. Meslek Odamızın, yöneticilerimizin ve haklı mücadelemizin saygınlığını toplum nezdinde karalamaya ve hedef göstermeye çalışan açıklama ve paylaşımları kınıyor; hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyumuzla paylaşıyoruz. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu