Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Başkan Ersoy “Havran Değerlerine Önem Veriyor”

Başkan Ersoy “Havran Değerlerine Önem Veriyor”

 

Sakin Şehir Havran adıyla son günlerde yerel lezzetleri ile öne çıkan, tarihi değerlerine bağlılığı ile kendinden söz ettiren ve büyük bir doğal enerji üretim tesisine ev sahipliği yapacak olan Havran’da projeli Çalışmalar sürüyor.

 

Sakin Şehir Havran

Havran İlçesi Balıkesir’in cittaslow (sakin şehir)’u olma yolunda ilerliyor. Sakin ve dingin bir ilçe olan Havran, Belediye Başkanı Emin Ersoy sayesinde körfezin huzurlu ve yaşanabilir kentlerinden olma özelliğini sürdürürken günden güne de gelişiyor. Dünya’da 30 ülkede 252 şehrin üye olduğu Cittaslow (Sakin Şehir) Turizm Ağı’na başvurusunu tamamlayan Havran, Başkan Ersoy’un çalışmaları, kararlılığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile sürece katıldı. Cıttaslow projesi ile ilgili olarak Emin Ersoy, “ Balıkesir’in Sakin Şehri olacağız. Havranımızı turizme kazandıracağız, Balıkesir’in turizm potansiyelinin artırılmasına katkıda bulunacağız.” dedi.

Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz

Havran cittaslow projesi gibi önemli bir turizm gelişmesine katılım sağlarken bir yandan da hem turizm açısından önem arz eden hem de ilçe sakinlerinin bağlılık duyduğu tarihi değerlerini de ihmal etmiyor Emin Ersoy, “Kahraman Kocaseyit’i asla unutmuyoruz. Her duamızda kendisini yad ediyor, kalbimizde yaşatmaya devam ediyoruz. Öte yandan Havran tarihi dokusu ile korunmayı hak eden bir kent. Bizde bu kentin tarihi değerlerine sahip çıkarak tarihi dokuyu bozmadan entegre bir şekilde burada yaşamaya ve çalışmaya devam ediyoruz.”dedi.

 

286282627 335952885388801 2998343693596461179 N

 

Yerel Lezzetleri İle Gündeme Geliyor

Turizm projeleri ve tarihi değerlere bağlılığı ile gündeme gelen Havran’ın yerel lezzetleri ile de ön plana çıkmasının her zaman gündemde olduğunu dile getiren Emin Ersoy, bu sene izlenme oranı yüksek televizyon programlarına ev sahipliğini yapan ilçede yerel lezzetler konusunda esnafların da oldukça hassas davrandığını belirtti. Tarımda öncü ilçelerden olan Havran’da mandalina ve zeytin üretici başta olmak üzere süt ve süt ürünlerine ilişkin üreticilerin de her zaman desteklendiğini dile getiren Başkan Ersoy bir sütlü tatlı olan höşmerimin gittikçe tanınan bir havran lezzeti olduğunu dile getirerek ilçede konuk edilen televizyon programları çekimlerinde tatlının ön plana çıkarılmasının sağlandığını belirtti.

Havran Büyükdere Bereketli Yağmur Duasında

Havran Büyükdere sakinleri bu sene yağmur duasını düzenledikleri hayır eşliğinde gerçekleştirdi. İlçede mahallelerde yapılan hayırların başladığını belirten Başkan Emin Ersoy Büyükdere de yağmur duasıyla bereket dilendiğini ve hayırlı bereketli bir sene temennisinde bulunulduğunu söyledi. Başkan Ersoy, ““İlçemiz Büyükdere Mahallesinde yapılan yağmur hayrına katılım sağladık. Yapılan hayrın kabul olmasını diler, emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

 

285494569 433619208769807 6616591459847922798 N

 

Oryantring Heyecanlı Geçti

Havranda Türkiye’de ilk kez düzenlenen Foto Oryantiring yarışması düzenlendi. Oryantringe Havran’ın farklı okullarından 25 öğrenci katıldı. Havran’ın önemli ve tarihi 12 yerinin belirlendiği yarışmada katılımcılar sırayla belirlenen noktaları bulmaya çalıştı. Yarışma sonunda dereceye girenlere İlçe Protokolü ödüllerini takdim etti. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy yarışmaya katılanlara teşekkür etti.

En Güzel Havran Fotoğrafları Görücüye Çıktı

“2. Uluslararası Havran Kocaseyit Fotoğraf Festivali ve Foto Maratonu” seçici kuruluna, festivale söyleşi ve sergileriyle katılan fotoğraf sanatçılarına Belediye Başkanı Emin Ersoy tarafından etkinliğe sağladıkları katılım ve desteklerinden dolayı Kocaseyit Heykeli ve Yöresel Ürünler hediyesi takdim edildi. Programa Türkiye’nin fotoğrafta duayen isimleri İbrahim Zaman, Güler Ertan, Reha Bilir, Şadiye Bilir, Osman Sipahi, Abit Kullebi, Samet Akman, Gür Gürelli, İbrahim Elman, Emrah Elmas, İstek Solel, Cengiz Han Günesen, Müjgan Zaman ve Festival Organizatörü Cansu Osemen ve Haşmet Demirbil katıldı. Festivalde fotoğraf sergileriyle yer alan Balıkesir’in Fotoğrafta ünlü ismi Ahmet Esmer ve Ayvalık’tan Zeliha Öztürkkan’ın hediyeleri onların adına Osman Sipahi ve Haşmet Demirbil aldılar.Belediye Başkanı Emin Ersoy Festivalin seçici kurulu ve fotoğraf festivaline katılanlara teşekkürlerini iletti.Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu