Gündemİlçe Haberleri

Başkan Gaga: “Konu Sadece Balyalıların Konusu Değil”

Başkan Gaga: “Konu Sadece Balyalıların Konusu Değil”

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga Balya’da bulunan eski maden işletmesinin atıklarını ve çözüm yollarını meclis toplantısına taşıdı.

Konuyu Meclis Gündemine Taşıdı

Balya ilçesinde 1860 ve 1940 yılları arasında Fransızlar tarafından işletilen madenin zehirli atıkları Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme geldi. Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga’nın gündeme taşıdığı konuya yönelik mecliste Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın öncülüğünde katılımcılar çeşitli değerlendirmelerde bulundular. Başkan Gaga maden atıklarının temizlenmesine yönelik taleplerini ayrıca Büyükşehir Meclisi’ne aktardı.

 “150 yıllık hikaye sona ersin diye çalışacağız”

Meclis toplantısı sonrası açıklamada bulunan Orhan Gaga konuya şöyle açıklık getirdi: “İlçemizde Fransızların geçmiş yıllarda işlettiği madenden dere yatağına bırakılmış 4 milyon ton zehirli atık için ayrıca konuyu Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getirdik. 150 yıllık hikayenin sona ermesi ve ayıca bir çok ölüme yol açan atıkların bertaraf edilmesi için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu konu sadece Balya’lıların konusu değil, ayrıca tüm insanlık için ilgilenilmesi gereken bir konu.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu