Gündemİlçe Haberleri

BAŞKAN HİMAM “GÖMEÇ’TE PANİK YOK ÖNLEM VAR”

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam ilçede koronovirüse önlem için temizlik ve hijyene ayrı önem verildiğinin altını çizerek bugünlerde özellikle yaşlıların evinde kalmasının önem taşıdığını söyledi ve bu konunun da ilçede dikkate alındığını söyledi.

“Öncelik Toplumun Sağlığı”

Gömeç Belediye Başkanı Himam, ““Belediye ilaçlama ekiplerimiz tarafından koronovirüs(covid-19) salgınına alınan önlemler kapsamında ilçemizdeki sokaklarımız ve kaldırımlarımızın ilaçlama işlemleri devam ediyor. İlaçlama işlemlerimizin sıklıkları halk sağlığımız için arttırıldı” dedi. Gömeç Belediyesi ekiplerinin gece gündüz dezenfekte çalışması yaparak çalıştıklarının altını çizen Başkan Himam, ilçede belediye olarak alınması gereken tedbirlerin alındığını bildirdi.

 

“Gömeç’te Panik Yok Önlem Var”

Gömeç’te Belediye’nin hem ekiplerce hem de sosyal medya kullanılarak halkı bilinçlendirme çalışması yaptığını söyleyen Başkan Himam, “İnsandan insana yakın temas yoluyla geçebilen koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler doğrultusunda, ilçemiz meydanlarındaki bankların kaldırma işlemlerini gerçekleştirdik. Daha sağlıklı günlerde daha temiz havaları solumak gerekir. İnsanlarımızdan hem kendi hem de başkalarının sağlığı için evlerinden çıkmamalarını istiyorum. Bu süreç geçene dek panik yok önlem var diyoruz” şeklinde konuştu. Tabi ki bu konuda yapılan bir takım çalışmaların içinde okullarımız tatil edildi ve çocuklarımız evlerinden derslerini almaya başladılar. Bu konuda da Evden online eğitim dönemindeki çocuklarımız okula dönecekleri günü bekliyor. Gömeç Belediyesi olarak koronovirüs salgınına karşı alınan müdahaleler kapsamında okullarımızın dezenfekte çalışmalarını da bizler ara vermeden yapıyoruz. Belediyemizin ilaçlama konusunda eğitimli Temizlik İşleri personelleri tarafından tüm okullarımızı belli periyotlarla dezenfekte etmeye devam ediyoruz ”dedi.

“Gömeç’lim evinde kalsın”

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam Gömeçliler için birtakım uyarılarda bulunarak koronovirüsten şüphe durumunda öksürük, ateş, halsizlik, kas eklem ağrısı ,boğaz ağrısı, burun akıntısı, vücut ağırıları, zatürre, solunum sıkıntısı, nefes darlığı, ishal, bulantı, kusma, iştahsızlık gibi belirtileri gözlemleyenlerin evlerinden ayrılmamaları ve kendilerini izole ederek bu süre zarfında 112 veya 184 no’lu hatttı arayabileceklerini söyledi. Korono Danışma Hattına bilgilendirme ile toplum sağlığı için her bireyin fedakârlık yapmasının ve üstüne düşen vazifeyi yerine getirmesinin öneli olduğunu belirtti. Semra Aman Akyürek’in haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu