GündemTürkiye Gündemi

Başkan Kayabay: “23 Nisan Kurtuluş Reçetesidir”

Başkan Kayabay: “23 Nisan Kurtuluş Reçetesidir”

Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.Başkan Kayabay mesajında “Bir yılı aşkın süredir dünyayı tesiri altına alan Covid-19 yeni tip koronavirüs salgınının etkileri halen devam ettiğinden, tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da evlerimizdeyiz.Ve tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine evlerimizden bayramın coşkusunu tüm dünyaya haykırıyoruz”dedi.

23 Nisan Kurtuluş Reçetesidir

Balıkesir Baro Başkanı Kayabay yaptığı yazılı mesajda şunları söyledi: Ulu önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve aynı zamanda millet egemenliğinin timsali olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı 101. yılında yine büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Hiç kuşkusuz, alışageldiğimiz o büyük şenlikler, makamların çocuklara devredildiği törenler, Ata’nın huzurundaki merasimler en büyük özlemimiz olarak burnumuzun direğini sızlatmaktadır. Fakat bunun ötesinde, coşkumuz mekanlara bağlı olmadığı gibi, evlere de dar gelmekte, ulusun her köşesinden bir çığ misali yükselmektedir. Ulu önder, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni teşrif etmek suretiyle egemenliği bir zümrenin elinden alarak bizatihi milletin kendisine teslim etmiştir. Bu tarih başlı başına bir kurtuluşun hikayesi olup, Türkiye Cumhuriyeti’nin tohumları da bizzat bu vesileyle atılmıştır.23 Nisan, bugün bile ulus devlet olma uğrunda mücadele veren dünya milletlerinin tek kurtuluş reçetesidir.

Tartışmalar Cumhuriyete Zarar Verir

Cumhuriyet ve demokrasi namına söylenen her sözün temelinde 23 Nisan 1920 ile ilan edilen ulusal egemenlik fikrinin yattığı izaha gerek duyulmayan bir gerçekliktir. Halihazırda devlet yönetiminin ve her kademedeki işleyişin yeniden bir kişiye ya da bir gruba teslim edilmesi, milli hakimiyete vurulacak onulmaz bir darbenin tarifi olup; bu nedenle rejim üzerinden yapılan her türlü tartışmanın sadece cumhuriyete ve demokrasiye zarar vereceğinin de altını çizmek isteriz. Öte yandan, Çocuk Bayramı olarak kutlanan bu mutlu günde dahi pek çok çocuğun türlü sorunlar altında ezildiği acı bir gerçektir.O çocuklar ki, çoğu zaman çocuk işçi, çocuk gelin, çocuk kurban olarak karşımıza çıkmış fakat popüler kültür genellikle onları gündemin ilk sıralarına taşımamıştır.

Çocukların Hak Ettiği Değer

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde bile çocukların eğitim ve sosyal haklarının yeterince temin edilemediği, yüz yüze eğitim şartlarının sağlanamadığı, uzaktan eğitimin ise imkan yokluğundaki pek çok çocuğa ulaştırılamadığı malumdur. Hiç kuşkusuz, ulusal egemenliğin ilelebet korunabilmesinin yegane koşulu her anlamda fikri hür, vicdanı hür beyinler yetiştirmektir. Bu bağlamda, çocuklara güçlü bir eğitim sistemi temin edebilmek, bunun yanında onları sosyal ve vatanperver bir birey olarak yetiştirebilmek devletin en asli görevi olmalıdır. Nitekim sadece 23 Nisan’larda değil, her günde ve her devirde çocuklarımızın hak ettiği değeri göreceği, çocuk haklarının azami şekilde işleyeceği bir düzen arzuladığımızı özellikle belirtmek isteriz.

Yarınların Teminatı Çocuklar

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin ve ulusal egemenliğin ilelebet payidar kalacağı, çocukların bir savaş mağduru ya da istismar kurbanı değil aksine yarınların teminatı olarak her daim gözlerinin içinin güleceği bir gelecek ümidiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutlar, saygılar sunarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu