GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Başkan Kemençeyi Eline Aldı

Başkan Kemençeyi Eline Aldı

 

Türkiye’de Trabzon kültürünü ve Trabzonun yöresel lezzetleri ile değerlerinin unutulmaması için yola çıkan Trabzon Kültür ve Turizm Değerleri Tanıtım Tırı’nın durağı Savaştepe oldu.
Trabzon Kültür ve Turizm Değerleri Tanıtım Tırı Yöneticisi Kutluhan Aksoy Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek’e Trabzon’un meşhur kemençesini takdim etti.

 

Trabzon Yöresel Lezzet ve Ürünleri Tanıtıldı

Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek ilçeye gelen Trabzon Kültür ve Turizm Değerleri Tanıtım Tırı Yöneticisi Kutluhan Aksoy’u makamında ağırladı. Türkiye’de Trabzon kültürünü ve Trabzonun yöresel lezzetleri ile değerlerinin unutulmaması için yapılan el sanatları ürünlerini tanıtmak için tura çıkan Trabzon Kültür ve Turizm Değerleri Tanıtım Tırı tanıtım programı kapsamında Savaştepelilerle buluştu. Tırın yöneticisi Kutluhan Aksoy ise Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek ile tanışmak ve tır hakkında bilgi vermek için Başkan Şimşek’i makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette kültürel değerler ve hem Trabzon’un hem de Balıkesir’in yöresel lezzetleri hakkında sohbet edildi.

 

Trabzon’un Meşhur Kemençesi Savaştepe’de

 

Ziyaret sırasında Trabzon Kültür ve Turizm Değerleri Tanıtım Tırı Yöneticisi Kutluhan Aksoy, Başkan Turhan Şimşek’e Trabzon’un meşhur kemençesini takdim etti. Başkan Şimşek yapılan ziyaretin kültürlerin kaynaşması ve yaşatılması adına oldukça önemli olduğunu ve memnuniyet duyduğunu dile getirerek Kutluhan Aksoy’a teşekkür etti. Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek kendisine hediye edilen geleneksel müzik aletlerinden olan Trabzon kemençesini eline aldığında ise renkli görüntüler ortaya çıktı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu