Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Başkan Saka: “Edremit’i yemek için aday oldular”

Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka; ilk araç konvoylu mitingini dün gerçekleştirdi. Güre Atatürkçü Düşünce Derneğine büyük bir yürüyüş gerçekleştiren Başkan Saka; daha sonra Edremit Merkez’i araç konvoyu ile gezerek Atatürk Mahallesi’ne gitti. Mahalle sakinlerinle konuşma yapan Saka;

” Edremit’ten bir şeyler almak, çalmak  üzere gelenler , Edremit’e bir şey veremezler. Ben açıkça şunu söylüyorum. Benden önceki belediye başkanı Tuncay Kılıç’ın  ne yaptığını, ne ettiğini  çok açık bir şekilde herkes biliyor. Dün onu yapan, bugün on kat daha büyüğünü yapacaktır. Çünkü Edremit onların akıllarının alamayacağı kadar büyüdü. Onlara oy vermemekle ne yapacaksınız biliyor musunuz, sevgili Tuncay Kılıç’a iyilik yapmış olacaksınız. Edremit’i yemek için aday oldular. Biz sizlere Edremit’i yedirmemek için karşınıza çıktık. Ve her iki adayın alacağı oy oranından daha fazla oy alarak geliyorum.” Diye konuştu.

Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka; ilk Mitingini Güre Atatürkçü Düşünce Derneği Meydanında gerçekleştirdi. Daha sonra Atatürk Mahallesi Toki konutlarının bulunduğu meydandaki kafede bir konuşma yaptı. Atatürk Mahallesi Toki’nin kafesinde yapılan Konuşmada bir kişinin diğer adayların uykuları kaçıyor diye yüksek sesle bağırmasına Başkan Saka; “ Kimsenin uykusu kaçmasın. Diğer adaylar evlerinde rahat rahat uyusunlar, herhangi planları programları yapmalarına da gerek yok. Çünkü Edremit’e verecekleri bir şey yok. Edremit’ten almak üzere gelenler , Edremit’e bir şey veremezler. Ben açıkça şunu söylüyorum. Benden önceki belediye başkanı Tuncay Kılıç’ın  ne yaptığını, ne ettiğini  çok açık bir şekilde herkes biliyor. Dün onu yapan, bugün on kat daha büyüğünü yapacaktır. Çünkü Edremit onların akıllarının alamayacağı kadar büyüdü. Onlara oy vermemekle ne yapacaksınız biliyor musunuz, sevgili Tuncay Kılıç’a iyilik yapmış olacaksınız. Daha fazla ceza yemesinin önüne geçmiş olacaksınız. Oy vermeyerek sevgili arkadaşımızı kurtaracaksınız.”dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan’a da yüklenen Başkan Saka; “ Ben zaten sevgili Hasan Arslan’a bir şey söylemek ihtiyacını bile duymuyorum. Onlar kendilerini nasıl olsa ifade edecek şekilleri artık o noktaya getirdiler ki tüm Türkiye genelinde kendilerini televizyonlara , gazetelere taşıdılar. Kürdistan muhabbetlerinin dışında bakın ben size şöyle bir gazete göstereyim.  Gazetenin başlığında ne diyor. ‘Dağa Kaldırdılar’ , kim kaldırmış , kimi kaldırmış . Ve başka bir gazetede ‘ Kaldırıldım, darp edildim, tehdit edildim’, bunları söyleyen kim biliyor musunuz. CHP’li Edremit Belediye Meclis Listesi yedek üyesi, Kim tarafından dağa kaldırılmış biliyor musunuz. CHP’si Edremit Belediye Meclis Listesinin Kontejyan 1. Sırasındaki arkadaşın talimatıyla. Neden? Sadece şu. Bu arkadaşımıza bir toplantıda Senin PKK mitinglerinde çekilmiş fotoğrafın var demiş. Nasıl söylenirmiş. Ama bu arkadaşımız alışmış, neye biliyor musunuz. 2 kat ruhsat alıp , 3 katlı binalar yapılmaya  ve böylece tatlı tatlı paralar kazanmaya alışmış. Bizim 5 yıllık sürecimizde bunu yapamayınca da ortalık ayağa kalkıyor. Vay efendim Kamil gitsin. Tamam Kamil gitsin de, ne olacak. Kaçak inşaat devam, tatlı paralara devam ama o paraların da bir hayrı yok. O paralar hemen haydan geldiği için , huya gidiveriyor. Onun için biz. Bunlara da oy vermeyerek , bunları da yanlış ve yamuk işlerden kurtaracağız. Hakikaten her iki gurupta, Edremit’e bir şey verme adına değil. Edremit’ten ne alabiliriz adına koşturuyorlar. “diye konuştu.

CHP Adayı Hasan Arslan’ın sabıka kaydını bir internet sitesinde yayınlatması üzerine Başkan Saka şu sözlere yer verdi.

“Sevgili Hasan Arslan artık işi gücü bıraktı belediye personelini nasıl kandırırız. Be sevgili Hasan; bugün yayınladığın o sabıka kaydında görünen hiçbir suçun yok ama, ben bakıyorum ceza olarak verilmiş 4 tane ceza var. Sen daha belediye başkanı seçilmeden , insanları kandırmaya yönelik bu şekilde hareketlere girersen ne olur biliyor musunuz. Herkes sana ne der. Yalancı der. Evet evet yalancı der. Onun için alacaksan bu şekilde benim gibi , gerçek sabıka kaydını alacaksın. Ayrıntılı bir şekilde onaylanmış veya onaylanmamış , bitmiş veya bitmemiş bütün dava ve cezaları içerek şekilde yani bu gösterdiğim şekilde al ve ondan sonra çık karşıma. Bugün benim davalarımdan bir tanesi bitti. Ne oldu biliyor musunuz. O televizyoncu geçinen bir arkadaşımız vardı. Bu gün cezayı yiyince eli ayağı birbirine karıştı ki, korktum orada kalpten gidecek diye ama merak etmeyin bir şey olmadı. “ dedi.

Miting sırasında bir vatandaş, silkele başkan düşecekler diye bağırınca başkan Saka; “ Zaten düştüler yukarıda değiler ki. Zaten yerdeler . Nereye düşecekler, daha düşecekleri yer kalmadı” diye cevap vererek sözlerine şöyle devam etti.

“Hasan Arslan’ın arkasında dolaşan insanlara , Sevgili Hasan diyor ki , belediyede seni amir yapacağım, seni memur yapacağım diyor. Be Hasan arkanda zaten 1500- 2000 tane işsiz koşturuyor. Sen has bel kader yanılıp gelsen, bırak bunları amir memur yapmayı , hepsini işten çıkaracaksın. Çünkü o cezalarından bir tanesi neydi biliyor musunuz. Belediye de sekreterlik yapan kızları, süpürgeciliğe verdiğin için o çocukların verdikleri mahkemeden doğan suçlamalardı. Bunlar unutuldu mu sanıyorsun . Biz kırk kişiyiz birbirimizi açık ve net bir şekilde biliriz. Ondan sonra tuturmuşlar . İşte Kamil CHP’nin oylarını bölecek , Ak parti’ye kaptıracak . Yok öyle bir şey. Zaten CHP’de oy bırakmadınız ki. Hele hele sevgili Kılıçdaroğlu geldiği  günden beri bir tane seçim almadın. Hangi seçimi kazandınız oy mu bıraktınız. Bereket 10 senedir bir şeylerin farkına vardılar . Geçen dönem Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı yaptılar. Böylelikle CHP ‘nin oyları yükseldi. Ama oyları yükselirken , Kamil’i de Muharremci diye kafasını kopardılar o da ayrı bir konudur. “ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu