GündemSiyaset

Başkan Sarı: “Ayşe Teyze’min Tarlası Yurt Dışına Kredi Olarak Veriliyor”

Başkan Sarı: “Ayşe Teyze’min Tarlası Yurt Dışına Kredi Olarak Veriliyor”

Gübre fiyatlarındaki artışın ardından yazılı bir açıklama yapan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Ayşe Teyze’min, Ahmet Amca’mın tırnaklarından arttıra arttıra aldıkları o değerli malları, Ziraat Bankası tarafından nakit paraya çevrilerek, yurt dışına kredi olarak veriliyor” dedi.

ÇİFTÇİ ANKARA’YA YÜRÜYECEK İDDİALARI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı,  Türkiye çiftçisi Ankara’ya yürümeye hazırlandığını söyleyerek, “ Son yapılan incelemelere tonu bir önceki seneye göre yüzde 82 artışla 3 bin liraya satılmaya başlayan üre gübresi ve yüzde 84 artışla 3 bin 450 liradan satışa sunulan DAP gübresi çiftçiyi mağdur etti. ”dedi. çiftçilerin Ankara’ya yürüyeceği iddialarına yönelik olarak konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Sarı şöyle kaydetti:

“ÇİFTÇİ YAŞAYABİLMEK İÇİN BORÇLARIN ALTINA GİRİYOR”

“Ülkemiz çiftçisi yaşayabilmek, üretip büyüyebilmek uğruna borçların altına giriyor. Hem de çok yüksek faiz oranı olan borçların. Sonunda da ürettiğini tarladan 50 kuruşa, 1 liraya satmaya razı olup, kredisini kapatamıyor. Ve bu zincirleme olay silsilesinin devamında traktörü ve tarlası haciz edilen Ayşe Teyze’min, Ahmet Amca’mın tırnaklarından arttıra arttıra aldıkları o değerli malları, Ziraat Bankası tarafından nakit paraya çevrilerek, yurt dışına kredi olarak veriliyor.

  “VATANDAŞIN   UCUZ GIDAYA ULAŞMASININ İMKÂNI YOK”

Bu ortamda ekonominin canlı olmasının, vatandaşın   ucuz gıdaya ulaşmasının imkânı yok. Bu işin tek çözümü var üreticiyi desteklemek. Çiftçiye mazotunu vergisiz vermek, üretimde kullandığı araçların bakımını vergisiz yapmak. Eğer bir ülkede çiftçi kazanabiliyorsa, vatandaş da kazanır. Sanayici kazanır, işletmeci kazanır, turizmci kazanır.  Ancak ülkesinin   yurttaşına sırtını dönen hükümetin ne çiftçi kazansın ne de yurttaş rahat yaşasın gibi bir düşüncesi, endişesi yok.”

“ERKEN SEÇİM ŞART”

Erken seçim çağrısı yapan Serkan Sarı, “Bunun altını çizerek söylüyorum. Erken seçim şart. Her geçen saniye, her geçen dakika ülkemizin kaybıdır. Bir an önce erken seçime gidilmeli ve artık yurttaşının dertlerini düşünmeyen bu yönetim yerini enerjik, projeleri ve çözümleri olan, yurttaşının gözünün içine bakan yeni yönetime devretmelidir.  Bu yönetim görevinin yurttaş tarafından Cumhuriyet Halk Partisi’ne verileceğine de eminim” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu