GündemSiyaset

BAŞKAN SARI’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı.

 

Cumhuriyet’in ilanının 97’nci yılında, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, kutlama mesajı yayınladı. Başkan Serkan Sarı mesajında şunları kaydetti:

 

“GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ UMUDU YAŞASIN NİDALARIYLA VÜCUT BULDU”

 

“Türk Milleti, köklerindeki bağımsızlık ruhunu hiçbir zaman kaybetmemiş ve yarınları için mücadeleler vermiştir. Bu mücadelelerin en büyüklerinden biri olan Kurtuluş Savaşı da atalarımızın bağımsızlık için yapabilecekleri fedakarlıkların göstergesi oldu. Emperyalizme karşı verilen kurtuluş savaşı mücadelemiz Lozan anlaşması ile topraklarımız, Cumhuriyetin ilanı ile halkımız bağımsızlığına kavuşmuştur. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyerek Saray saltanatına karşı, halkın iktidarı için Cumhuriyet ilan edilmiştir. Kurtuluş Savaşı’yla birlikle gelen geleceğin Türkiye’si umudu, 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde, ‘Yaşasın’ nidalarıyla vücut buldu.

 

“HALKIMIZ CUMHURİYET İLE DEVLETİN TEK HAKİMİ OLDU ”

 

Cumhuriyet’le beraber bağımsızlığını adalet, laiklik, demokrasi ve bilim temelleriyle sağlamlaştıran Anadolu Halkı, 97 yıllık yaşantısında birçok başarıya adım attı ve bugünlere geldi. Halkımız cumhuriyet ile birlikte özgürce düşünebilen , kendini özgürce ifade eden, devletin tek hakimi olmuştur. Bugün bizler, o gün ‘Yaşasın’ nidalarıyla kurulan Cumhuriyet’in bekçileri ve bireyleri, Bilmeliyiz ki adım attığımız topraklarda ecdadımızın kanı, okuduğumuz okulların temellerinde bir ulusun bilim aşkı, yediğimiz yemeklerde bir annenin cephedeki oğlu için döktüğü göz yaşı, yaşadığımız bu topraklarda bağımsızlığı için kendini feda eden atalarımızın ruhu barınmaktadır. Bu millet bağımsızlığı, özgürlüğü uğruna canını vermekten asla çekinmemiştir.

 

“HER GÜÇLÜĞE RAĞMEN MÜCADELE EDEN BİR MİLLETİZ ”

 

İstiklali ve istikbali için yılmadan usanmadan mücadele eden her türlü yokluğa ve güçlüğe rağmen bunu başarabilen bir milletiz. Bunu bilmeli, buna göre yaşamalı ve Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu bilinç ve düşünce ile 29 Ekim sabahı güneş güzel ülkemizin üzerinde bir kere daha doğarken, halkımızla geçmişimizi anacak ve Cumhuriyet’in varlığını kutlayacağız. Bu kapsamda Cumhuriyeti bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi, gazilerimizi, ülkesi için, yarını için mücadele etmiş tüm vatan severleri minnetle anıyor ve bugünlerimiz için teşekkürü bir borç biliyorum”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu