Gündem

BAŞKAN SARI’NIN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN SARI’NIN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

 

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı 19 Eylül Gaziler Günü için yayınladığı mesajında, “Gaziler şanlı tarihimizin bizlere mirası” ifadelerini kullandı.

19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “GAZİ” unvanı verilmesi sebebi ile 19 Eylül’ün Gaziler Günü olarak kutlanmasına ilişkin CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı açıklamada bulundu.

 

CUMHURİYET’İMİZİN GURUR MADALYALARI”

Açıklamasına Gaziler Günü’nü kutlayarak başlayan Başkan Sarı, “Türkiye Cumhuriyeti verdiği savaşların, mücadelelerin ardından büyük ve önemli kazanımlar elde etmiş ve bu günlere gelmiştir. Büyük mücadelelerin yaşandığı günlerde ön cephelere canını hiçe sayarak giden gözü pek kahramanlarımız herkesin sahip olamayacağı değerlere nail oldu. İşte bu değerlere nail olan şehit ve gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin birer gurur madalyasıdır. 19 Eylül 1921’te Sakarya Meydan muhaberesinden itibaren bu tarihi Gaziler Günü olarak kutlamaktayız. Bu kapsamda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şanlı tarihimizin bizlere mirası olan gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutlarım” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu