Gündemİlçe Haberleri

BAŞKAN YAVAŞ: “ÇALIŞMALARIMIZLA ŞEHRİMİZİ PLANLIYORUZ”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş İlçe’de yapımı devam eden Cumhuriyet Ortaokulu inşaat alanına ziyarette bulundu.

 

Başkan Yavaş Sındırgı’da eğitime yatırım çalışmaları kapsamındaki projelerin İlçe’nin şehir planlamasına da yön verdiğini belirtti.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş İlçe’de yapımı devam eden Cumhuriyet Ortaokulu inşaat alanına ziyarette bulundu. Başkan Yavaş Sındırgı’da eğitime yatırım çalışmaları kapsamında farklı projelerinin olduğunu dile getirerek bu projelerin aynı zamanda İlçe’nin şehir planlamasına da yön verdiğini belirtti.

 

SINDIRGI EĞİTİM’DE ADI GEÇEN BİR İLÇE OLMALI

 

Başkan Yavaş yapımı süren okul inşaatında eğitim yatırımları ve kent planlaması üzerine bir açıklamada bulundu. İlçe Belediye Başkanı Yavaş açıklamasında, “ İlçemize kazandırdığımız yeni bir okulun Cumhuriyet Ortaokulu’nun inşaat alanındayız. Daha önce de ilçemize kazandırdığımız Kurtuluş, Yağcıbedir Ortaokulu Atatürk’e ek bina, Kınık’ta yapılan binalar, Makbule Efe’nin Yurdu ve Meslek Teknik Eğitim’e ek bina gibi yani sındırgıyı eğitim öğretimde Balıkesir’de adı geçen bir ilçe olabilmenin sağlanması için bu amacın alt yapısı için okullar yapmaya çalışıyoruz. ”dedi.

 

OKUL BÖLGELERİ OLUŞTURUYORUZ

 

Başkan Yavaş açıklamasında ilçede ki en zor işleri yapmanın kendilerine nasip olduğunu dile getirerek, “Yağcıbedir Ortaokulu’nun yapıldığı alan eksik parsellerden oluşan yüzlerce kişinin hakkı olan alanlardan oluşan bir yerdi. Belediye personelimiz bizzat uğraşarak bu alanın tek elde toplanmasını sağladı. Bugün yine Cumhuriyet Ortaokulu’nun bulunduğu alanı da yüzlerce kişinin 3’er 5’er metrekare gibi alanlarını teker teker toparlayarak Kocahan projesi kapsamında ihale ettirmiştik. Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda hem okul bölgeleri oluşturuyor hem de şehir merkezindeki trafiğin sorun teşkil etmemesi için doğru alanlara yönlendirilmesini sağlıyoruz.” dedi.

 

ŞEHİR PLANLAMASI YAPIYORUZ

 

Başkan Ekrem Yavaş eğitim yatırımları ve şehir planlamasına yönelik açıklamasının devamında şöyle kaydetti:
“Cumhuriyet Ortaokulumuzn kaba inşaatı bitti. Sıvasına başlanıyor ve inşallah Şubat ayı gibi de tamamen bitmiş olacak ve okullarında pandemi sonrasında tamamen açılması ile kentimizdeki öğrencilerimizin de bu alana yerleşmiş olmaları sağlanacak. Bu ve benzer çalışmalarımıza baktığımızda görüyoruz ki hakikaten şehrimizin planlamasını yapıyoruz.

 

TRAFİK RAHATLIYOR

 

Bir alana Cumhuriyet Ortaokulu’nu koyduğumuz gibi bir alana Yağcıbedir Ortaokulu’nu koyuyoruz ve şehrin Kocakonak, Camikebir, Kurtuluş yaşam alanlarını bir tarafa Çavdaroğlu, Camicedit, Yağcıbedir gibi alanları bir tarafa toplamış oluyoruz. Bu planlama trafiği rahatlatıyor ve şehrimize güzellik katıyor İnşallah Kurtuluş Okulu ile ilgili bir programımızda var.

 

GENÇLERİMİZE SEVGİMİZİ GÖSTERİYORUZ

 

Bağlariçi’ne doğru olan alanda yeni bir okul alanı mevut. O alanda da yine tek tek eksik parselleri çıkararak tapularını aldık ve Milli Eğitim Bakanlığı’na verdik. Bu çalışma doğrultusunda Şerifpaşa alanı da tarihi doku içinde kalmış olacak ve Kurtuluş Okulu da farklı bir alana taşınmış olacak. Amaç şehrimize güzellik katmak, amaç eğitimin kalitesini arttırmak. Sındırgı’da ne kadar eğitime yatırım yaparsak geleceğimizin güvencesi gençlerimize de o kadar sevgimizi göstermiş olacağız diye düşünüyoruz. Cumhuriyet Ortaokulu Sındırgı’ya çok yakışacak. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu