TarihGündemÖzel Haberler
Trend

Taştan Masallar Çini Sergisi Balıkesir’de

Çini Eğitmeni Canan Özcan, Balıkesir’de Kuvayi Milliye Müzesi sergi salonunda bir çini sergisi gerçekleştirdi.

Çini Eğitmeni Canan Özcan, Balıkesir’de Kuvayi Milliye Müzesi sergi salonunda bir çini sergisi gerçekleştirdi. Sergi Türkiye’nin tarihi dokusunu yeniden anlatmaya ve keşfetmeye davet ediyor.

 

Balıkesir’de Çini Yolculuğuna Hazır mısınız?

Ozel Haber Foto 2

SERGİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Serginin açılışı Saat kulesinin yanındaki Kuvayi Milliye Müzesinde gerçekleşti.

 

Merhaba Haber Ozel

Açılışta görkemli tablolar ve hanımların el yapımı çini işleri sergileri vatandaşları karşıladı. İnce işlemeli tablolar ve çiniler Balıkesir’de tarihi ve kültürü 27 Eylül Çarşamba günü yeniden yaşattı.

 

Balıkesir’de Çini Yolculuğuna Hazır Mısınız?
Balıkesir’de Çini Yolculuğuna Hazır Mısınız?

ÇİNİ EĞİTMENİ CANAN ÖZCAN VE HÜSEYİN DENİZ’DEN ÇİNİ SERGİSİ DEĞERLENDİRMESİ

Merhaba gazetesi muhabirine konuşan Hüseyin Yıldız ve Çini Eğitmeni Canan Özcan çini sergisine ilişkin açıklama yaptılar.

‘’HAYAL ETTİKLERİNİN KARŞILIĞINI ALDILAR’’

Hüseyin Deniz; ‘’ Balıkesir’de  uzun yıllardır sergiler çok yapılıyor ve katılıyorum. Her seferinde büyük bir gayret ve umutla sergilenen bu zor işi görüyorum. Çok zor olan bu işi çok büyük bir özveri ile ve zevkle yaptıklarını sonunda hayal ettiklerinin karşılıklarını alabildikleri özel bir bir sergi oldu’ ’dedi.

 

Fotograf Cini

‘İÇİNDE ÇİNİ UKTESİ KALAN HERKES YAPABİLİR’’

Deniz konuşmasının devamında Merhaba gazetesi muhabirine ‘’Yapan öğrenci ve öğretmenlerin hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum, içinde çini uktesi olan ve ben yapabilir miyim acaba diye çekinenlerin yapabileceklerini gelir konuşurlarsa gerekilen yardımları alacaklarına inanıyorum. Ben de emekli olmadan bu çini işine girmek istiyorum çok güzel’’ ifadelerini kullandı.

ÇİNİ EĞİTMENİ CANAN ÖZCAN ‘’ MİRASIMIZI GENÇLERE AKTARMAK ÖNEMLİ’’

Çini Eğitmeni Canan Özcan ise ; ‘’Miraslarımızı gençlere aktarmak çok önemli, gençlere geçmişin miraslarını anlatmak bizlerin boynumuzun borcu’’diye konuştu.

‘’EN GÜZEL İŞ ÇİNİ’’

Eğitmen Özcan çini sergisinin önemine değinerek; ‘’Öğretmen olmanın zekatı her zaman öğretmektir. Böyle güzel bir sanatı aktarmak bizim öğretmenlerin en güzel işi, bu sergiyi ben açmaktan ve arkadaşlarımızın önderi olmaktan çok memnunum. Bu çiniyi daha büyütmek yaymak da önemli. Hanımlara katkıda bulunmak çok güzel, bu çini işinin amaçlarından bir tanesi de geriye güzel bir iş bırakmış olmak’’ ifadelerine yer verdi.

 

1 16

SERGİ İLE İLGİLİ VATANDAŞ NE DEDİ?

Sergide; çini tabakları, tablolar ve lambaların üzerine işlenen çiniler görüldü. Merhaba Gazetesi köşe yazarı Sebiha Şener sergi ile ilgili; ‘’Sergiden gerçekten çok etkilendim. Sergilerden en çok bardak kupa çinisini beğendim. İşlemeleri farklı yapılmıştı. Balık desenli ve dışı porselen olan çiniyi de beğendim, herkesin emeğine sağlık’’dedi.  Vatandaşlar ise; ‘’Bu çini sergisi bizler için gerçekten çok güzel oldu, Balıkesir’de böyle farklı çini işleri yapıldığını görmek bizleri de çok mutlu ediyor’ ’ifadelerine yer verdiler.

Balıkesir’de Çini Yolculuğuna Hazır Mısınız?
Balıkesir’de Çini Yolculuğuna Hazır Mısınız?

YEPEYNİ KAPILARIN ARDINDA ÇİNİ MİRASI

Sergi saat 13.30’da açıldı ve gün boyu devam etti. Çini sergisi vatandaşlara kapısını tarihi dokunuşuyla açıp, mirasını bırakarak kapıyı aralamaya devam edecek.

 

SERGİYİ BİZZAT DENEYİMLE 3D VİDEO 📽

 

Cini 1

TÜRK SANATININ KALBİNE DEĞİYOR

Çini, ortaya koyduğu çok renkli geniş yüzey olanlarını kaplama özelliği ve kalıcılığı ile Türk süsleme Sanatının en önemli unsuru ve malzemesi oldu. Camiler, medreseler, türbeler ve özellikle mimarisine çini ile mimari ifadeler kazanabiliyor.

Kaynak : Muhammed Can Akyürek & Fotoğraf N.A

Bizi sosyal medyada takip edin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu