İlçe HaberleriGündem

Başkan Yavaş Sındırgı’daki Isıtma Sorununun Nedenini Açıkladı

Başkan Yavaş Sındırgı’daki Isıtma Sorununun Nedenini Açıkladı

Sındırgı İlçesi’nde jeotermal ile ısıtmada yaşanan bazı sorunları incelmek için sorunun yaşandığı sahayı ziyaret eden İlçe Belediye Başkanı Ekrem Yavaş açıklamada bulundu.

SORUNU YERİNDE İNCELİYOR

Sındırgı İlçesi’de Jeotermal ile ısıtma sağlayan hatlarda bazı sorunların meydana gelmesi ile sorunları yerinde incelemek için çalışmaların sürdürdüğü sahaya giden İlçe Belediye Başkanı Ekrem Yavaş konuyla ilgili açıklamada bulundu. Yavaş havaların -12 dereceye kadar düştüğünü belirterek, “Jeotermale ısının evlerde, benim evimde dahil olmak üzere bir problem yaşadık.  Sorunun hava olaylarına bağlı jeolojik etkileri olan bir durum olduğunu gördük.

 “HAVA SOĞUKLUĞU SEBEBİ İLE SORUN OLUŞTU”

Havanın çok soğuk olması sebebi ile soğuk havanın alttaki suyu bastırdığını ve debisinin düştüğünü gördük. Simav, Sandıklı ve Afyon ile görüştük. Oralarda da aynı problemin yaşandığını öğrendik. Şuan yaptığımız işlem suyun üzerindeki gazı attırarak, tekrar suyun debisinin yükselmesini sağlamak. Arkadaşlar bu konu için gece gündüz 3 gündür burada çalışıyorlar. Ben şuan bu problemin kaynağını sizlere anlatmak istedim. Hepimizin evinde problem var. Yani hava soğukluğundan dolayı debi düşüyor ve bu sebeple ilçeye yeteri kadar su ulaşamıyor. Suyun üzerinde bir gaz var ve bu gazın atılması gerekiyor. Bunu da bir türlü sağlayamıyoruz.”

 “SORUN ÇÖZÜLENE KADAR GÖREVDEYİZ”

Konuyla ilgili sayısal verileri aktaran Ekrem Yavaş durumu ifade etmenin oldukça zor olduğunu ancak çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Başkan Yavaş’ın açıklaması ile ilçe gündeminde son birkaç gündür yer alan ısıtma yetersizliği konusu da açıklığa kavuşmuş oldu. Hava şartları sebebiyle yaşanan sorunun bazen tesisat sistemin de zarar verebildiğini vurgulayan Yavaş, “Şunu bilmenizi isterim ki sizleri ısıtabilmek için günlerdir, gece gündüz çalışmaya ekip olarak devam ediyoruz ve sorun çözülene kadar da edeceğiz.”dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu