İlçe Haberleri

BAŞKAN YAVAŞ, VATANDAŞIN GÖNÜL SOFRASINDA

Sındırgı ilçesinde kırsal mahallelerde hizmetler hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın talimatı ile alt yapısı tamamlanan kırsal mahallelerde eş zamanlı olarak parke taşı döşeme çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Vatandaşların ayağı çamura değmeyecek, kırsal mahallelerde parke taşı döşenmeyecek yer kalmayacak” dedi. İlçedeki 74 mahalleyi kapsayan bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla ve meclis üyeleri ile birlikte çalışmaları yakından takip ediyor. Sahada incelemelerde bulunan başkan Yavaş, vatandaşların gönül sofralarına da konuk oluyor. Eğridere mahallesi Akbaşlar sokakta devam eden parke taşı çalışmalarını yerinde inceleyen Ekrem Yavaş mahalle sakinlerinden bir evin kapını çalarak sofralarına konuk oldu. Yer sofrasında ev halkı ile birlikte yemek yiyen Başkan Yavaş, çay içip sohbet ettiği vatandaşların taleplerini de dinledi. Bu zamana kadar bu kadar hizmetin mahallelerine ulaşmadıklarını belirten mahalle sakinleri Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın kendilerini sürekli ziyaret ettiğini ve belediyenin her türlü hizmetini de ulaştırdıklarını belirterek teşekkür ettiler.

En ücra köşelere bile Belediye eli değecek

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçede 74 mahalle bulunduğunu, bunlardan ilçeye 60 km uzaklıkta mahalle de olduğunu belirterek, her mahalleye Belediyenin elinin değeceğini söyledi. Başkan Yavaş, şunları söyledi;

“İlçe merkezinde şantiyeyi andırır bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın da her türlü, talep ve ihtiyaçlarına da cevap vermeye çalışıyoruz. Öncelik olarak Büyükşehir Belediyemiz BASKİ ekipleri ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde kırsal mahallelerimizin alt yapı ve içme suyu problemini gideriyoruz. Sonrasında ise taş döşeme ekiplerimiz çalışmaların tamamlandığı alanlarda vatandaşlarımızı çamurdan kurtarıyor. Elbette çalışmalar hava şartlarından dolayı biraz yavaş ilerliyor. Ama önümüz yaz. İnşallah önemli ölçüde bu hizmetimizi tamamlayacağız. 7 mahallemizde hemen hemen parke taşı döşeme işlemi tamamlandı. İki farklı ekip ile eş zamanlı olarak çalışmalarımız devam ediyor. Kırsal mahallelerimizin en önemli sorunlarından biri de ilçe merkezi ile bağlantı yolları idi. Bunu da Cumhuriyet tarihinden bu yana en fazla yol çalışmasını gerçekleştirerek önemli ölçüde çözdük. Büyükşehir belediyemiz ile işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu yıl içerisinde de asfalt çalışmalarımız hızla devam edecek. Bunun yanında çöp toplama hizmeti, park, tuvalet, hayır yeri, çok amaçlı kapalı alanlar gibi birçok hizmeti de kırsal mahallerimize ulaştırıyoruz. Bu günde Kuva-yi Milliye kahramanlarımızdan Şehit Mücahit Makbule Efe’nin kabrinin de yer aldığı Eğridere mahallemizdeyiz. Hem çalışmaları inceledik, hem de mahalle sakinleri ile sohbet ettik. Bunun yanında da çat kapı bir eve girdik. Yer sohbetinde samimiyet ve mahalle sakinlerinin sıcaklığında yemek yedik. Biz gücümüzü insanlarımızın samimiyetinden alıyoruz. Her an onlarla iç içe oluyor, kimi zaman çayını içiyor, kimi zaman sofralarına konuk oluyoruz. Onlar da mutlu oluyor, bizler de.”

Atla: “AK Parti hizmet partisi”

AK Parti ilçe başkanı Mustafa Atla de AK Parti’nin hizmet partisi olduğunu söyledi. Atla, “AK Parti hizmet partisi. İnsan odaklı, sorunların çözüme kavuştuğu bir adres. Biz Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan insana dokunarak hizmet etmeyi öğrendik. Sağolsun çalışkan bir belediye başkanımız var. Belediyemiz ile teşkilat üyelerimiz ile Sındırgı’nın her bir köşesinde insanlarımızı mutlu etmek, onların ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyor, onların dertleri ile dertleniyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu