Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Başkan Yavaş ve Eşi Çat Kapı İftar’da

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde her yıl Başkan Ekrem Yavaş çat kapı ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerde eşi Yaşiye Yavaş’ın yaptığı yemekler, ziyaret edilen evin iftar yemeği oldu.

Başkan Yavaş ve Eşi Çat Kapı İftar’da.. Başkan Yavaş İlçe Başkanı Atla İle İftara Konuk Oldu

Çat Kapı iftar önceki gün Yusufçamı mahallesine oldu. Burada AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Cemil Atla ,Başkan Yardımcısı Salih Durak ve Yaşiye Yavaş aile sofrasına konuk oldu. Yusufçamı mahalle muhtarı Ramazan Gergin ve eşi Atike Gergin iftar sofrasında misafirleri ile bolca sohbet etti. Dua ederek ilçeye güzel hizmetler diledi.

Yaşiye Yavaş’ın Elinden Özenle Hazırlanıyor

 

Isimsiz 1 Scaled

Sındırgı’da iftar yemekleri için özel hazırlık yapan Başkan Yavaş’ın eşi Yaşiye Yavaş özenle yemek hazırlıyor. Bu yemekler yaşlı teyzelerden, şehit ailelerine yada depremzedelerle birlikte aynı sofrada yeniyor. Geleneksel hale gelen bu özenli hizmet için vatandaşda memnun ve aynı sofrada olmak güzel diyor.
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Ramazan ayı farklı bir atmosfer yaşattı. Her gün 500’den fazla kişinin evine sıcak yemek ulaştı. İftar yemeklerinden, sosyal yardımlara kadar her şeyin yer aldığı ilçede Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın çat kapı iftar ziyaretleri de vatandaşların yüzünü güldürdü.

Başkan Yavaş Ve Eşi Sürpriz Yaptı

Başkan Yavaş ve eşi Yaşiye Yavaş’ın yaptığı iftarlık yemekleri de aldı. Yaptığı iftarlık yemeklerle “ Çat Kapı “ iftar yemeği sürprizi yaptı. Öncelik şehit aileleri oldu. Başkan Yavaş ve eşi Yaşiye Yavaş Çat kapı bir yaşlının evini ziyaret etti. Ve hoş sohbet içerisinde onlarla iftarlarını açtı. Şehit ailelerini tercih eden başkan Yavaş, Sındırgı’da her Ramazan ayında çat kapı ziyaretlerini hep sürdürdü.

Bolca Dua Ettiler

Vatandaşın memnuniyet duyduğu iftar sofralarındaki sohbetlerde Başkan Yavaş ve aileler bol bol dua etti. İftar yemeği sonrası teravih için de kırsal mahalleleri tercih etti. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş çat kapı ziyaretler ile vatandaşların gönlünde taht kurdu. Eşi Yasiye Yavaş hazırladığı sefer tası ile yola çıktı. Çift, şehit ailelerinden başlamak üzere kimsesi olmayan ve evlatları uzakta olan yaşlıların kapısını çaldı. Bunun yanında asrın felaketini yaşayan depremzedeleri de ziyaretlere dâhil etti.

Şehit Aileleri ve Depremzedelerle Buluştu

Fgh Scaled

Şehit aileleri bizlere en yüce emanet diyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ Mübarek ramazan ayındayız. 11 ayın sultanı başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olarak bildiğimiz bir aydır. Sındırgı’da yıllar boyunca, çocuklara, gençlere kadınlara, Şehit ailelerine, gazilere, yardımcı olmaya çalışan bir belediye var. Elimizden gelen tüm yardımları gerçekleştiriyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile Her gün 500’den fazla vatandaşımızın evlerine sıcak yemek ulaştırıyoruz” dedi.

Gönül Aldık Bereketi Birlikte Yaşadık

Başkan ziyaretleri ile ilgili “Akşamları çat kapı yaptığımız ziyaretlerimiz var. Bugün ise iftarımızı şehit ailelerimizle, yaşlılarımızla  ve depremzede kardeşlerimizle yaptık. Beraberinde gönül aldık. Ramazan ayının bereketini birlikte yaşadık. Teravih namazlarında ise her akşam farklı bir kırsal mahallede namazlarımızı kıldık.” dedi.

Haber: Semra Aman Akyürek

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu