Gündemİlçe Haberleri

Başkan Yavaş Verdiği Sözü Tuttu, Çaygören Barajına Modern Sulama Sistemi

Sındırgı Ovasında sulama imkânlarının arttırılması ve daha düşük maliyetlere sulamanın yapıla bilmesi adına çalışmalarını yürüten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş seçim çalışmalarında verdiği sözü tuttu. DSİ işbirliği içerisinde hazırlanan proje kapsamında Çaygören Barajında modern sulama sistemine geçilecek. Proje ihalesi ve yer teslimi geçtiğimiz günlerde DSİ 25. Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Bölgenin en büyük sulama barajlarından olan Sındırgı Ovası, Bigadiç Ovası, Balıkesir Ovası, Kepsut Ovası, Pamukçu ve Aslıhantepecik Ovasına kadar sulama imkanı sağlayan Çaygören barajında kaçakların önlenerek sulama alanının arttırılması adına kanallı sistemden modern sisteme geçiliyor.

Çiftçiye en büyük desteğin sulama imkanlarının arttırılması olduğunu belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ 60’lı yıllarda yapılan bölgenin en büyük barajına sahibiz. Sındırgı ovasını besleyen Çaygören barajı. Ancak kanallı sulama sisteminde su kaybı oluyor. Hem maliyet artıyor, hem de sulama alanı azalıyor. Bizlerde dedik ki Çaygören Barajında modern sulama sistemi olsun, sulama imkanı artsın çiftçimize katkı olsun. Bu konuda da DSİ Bölge Müdürlüğümüze talepte bulunduk. Gerekli çalışmalar yapıldı, ihalesi tamamlandı ve işin başlaması adında yer teslimi yapıldı. İlçemize önemli ölçüde katkı sağlayan DSİ 25. Bölge müdürü Rahmi Şahin’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlçemize ve diğer ilçelere hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu.

Çaygören Projesi Yenileme Planlama Mühendislik Hizmetleri İşi Yer Teslimi Yapıldı…

DSİ 25. Bölge Müdürlüğünce ihale edilerek 22.10.2019 tarihinde sözleşmesi imzalanan “Balıkesir Çaygören Projesi Çaygören Barajı Sulamaları Yenileme Planlama Mühendislik Hizmetleri İşi” yer teslimi, Bölge Müdürlüğü ve danışman firma çalışanları katılımıyla gerçekleştirildi.

DSİ 25. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Çaygören Projesi Yenilemesi ile Balıkesir ili Sındırgı Ovası, Bigadiç Ovası, Balıkesir Ovası, Kepsut Ovası, Pamukçu ve Aslıhantepecik Ovasında, açık kanal ve kanaletli sulama şebekesi ile sulanan toplam 24 730 ha (brüt) tarım arazisinin, modern sulama sistemlerine geçişi sağlanacaktır. Bu projenin gerçekleşmesiyle kayıplar azaltılarak su tasarrufu sağlanacak, tasarruf edilecek su ile ilave tarım alanları sulu tarıma kavuşturulacaktır. Bunu yanında Balıkesir’e içme suyu temin eden İkizcetepe Barajında da içme suyu ihtiyaç projeksiyon yılının uzatılması sağlanacaktır.” Sözlerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu