Gündemİlçe Haberleri

Başkan Yavaş’tan Vefa Örneği: “Mehmet Akar’ın Adı Yüreğil Mahallesinde Yaşatılacak ”

Başkan Yavaş’tan Vefa Örneği: “Mehmet Akar’ın Adı Yüreğil Mahallesinde Yaşatılacak ”

Sındırgı Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında belediye başkanı Ekrem Yavaş’ın önergesi ve meclis üyelerinin oy birliği ile vefa örneğine imza atıldı.

“MEHMET AKAR’IN İSMİ YAŞAYACAK ”

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden, Yüreğil beldesinde iki dönem belediye başkanlığı yaparak başarılı çalışmalara imza atan Yüreğil eski belediye başkanı, 2014 – 2019 Sındırgı Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve iş adamı Mehmet Akar’ın adının Yüreğil mahallesinde Sındırgı Belediyesine ait sosyal tesislerde yaşatılması adına önerge oy birliği ile kabul edildi. Sındırgı ilçesinde vefa örneği sadece bununla da sınırlı değil.

DAHA ÖNCEDE İSİMLENDİRME ÇALIŞMALARI OLDU

Daha önceleri sokak isimlendirme çalışmalarında ilçedeki tüm şehitlerin, belediye başkanlarının ve iz bırakan kişilerin adı cadde ve sokaklara verilmişti. İlçe merkezinde yapılan en büyük park çalışmasına da trafik kazasında hayatını kaybeden Gölcük eski Belediye Başkanı, Sındırgı Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Barkır’ın adı verilmişti. Aralık meclisinde alınan kararla da Mehmet Akar’ın adı Yüreğil mahallesinde yaşatılacak.

BAŞKAN YAVAŞ ÖNERGE SUNDU

Meclise önerge sunan, ilçede yaptığı her çalışmada vefayı ön planda tutarak isimleri ve hikayeleri yaşatmaya çalışan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş konuyla ilgili şöyle kaydetti:
“ Covid 19 sürecinde yeni yasaklarla birlikte yolumuza devam ediyoruz. Bu çabuk bitecek gibi durmuyor. Zorlu bir süreç bunun için hepimize görevler düşüyor. Devletimiz zaten var gücü ile mücadele ediyor. İnşallah aşı uygulamaları da ücretsiz bir şekilde başlayacak. Çok şükür ilçemizde kurallara uymaya çalışıyor. Balıkesir ilçeleri içerisinde tam karantina görmemiş nadir yerlerden biri Sındırgı. Ama buna rağmen endişeliyiz, korkuyoruz. Özellikle kronik rahatsızlığı olanlarda zor bir süreç oluyor. Sağlam olanlarda bile zorlu bir süreç oluyor. Sevdiklerimizi bizden alıyor.

SOSYAL TESİSE İSMİ VERİLECEK

Geçenlerde de iki dönem Yüreğil beldemizde belediye başkanlığı yapmış Mehmet Akar abimizde bu sebeple vefat etti. Allah mekanlarını cennet eylesin. Bu sebeple de şahsım tarafından verilen önerge ile Yüreğil eski belediye başkanı ve geçmiş dönem Sındırgı belediye meclis üyesi Mehmet Akar’ın isminin Yüreğil’deki bir sosyal tesise verilmesini talep ettik. Sağ olsun bütün meclis üyesi arkadaşlarımız da oy birliği ile kabul etti. Vefamız, saygımız olsun, Mehmet abimizin adı orada yaşatılsın. Allah rahmet eylesin, yakınlarının başı sağolsun, Rabbim sabırlar versin. “

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu