GündemDünyadan HaberlerGörüntülü HaberlerSporTürkiye Gündemi

Başkan Yılmaz Esporu Destekliyor

Başkan Yılmaz Esporu Destekliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen espor turnuvasına katılan 20 ilçeden onlarca genç kıyasıya yarıştı. FIFA, League of Legends (LoL) ve Valorant karşılamalarında dereceye giren espor oyuncuları belediye tarafından ödüllendirdiler.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan ödül alan Balıkesir Dijital Gençlik Merkezi projesi kapsamında faaliyetlerine başlayan espor merkezi ikinci kez büyük bir turnuvaya daha ev sahipliği yaptı. Balıkesir’in 20 ilçesinden çok sayıda gencin katılığı turnuvada FIFA oyunu bireysel oynanırken, League of Legends (LoL) ve Valorant oyunları ayrıca 5’er kişilik takımlar halinde oynadılar. FIFA turnuvasında Erman Koç 1’inci, Valorant turnuvasında Aimgod takımı 1’inci, Team Galaxy takımı 2’inci, No Way Home takımı 3’üncü olurken, League of Legends (LoL) turnuvasında Çömlekçi takımı 1’inci, Kallavi Gaming Takımı 2’inci, Bitcoin takımı 3’üncü oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle oluşturulan ödül havuzundaki 6 bin Lira takım sıralamaları ve aayrıca takımların derecelerine göre esporculara dağıttılar.

“SPORUN TÜM BRANŞLARINDA VARIZ”

Turnuva töreninde gençlere ödüllerini veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Yahya Akduman “Gençlerimizin enerjilerini sokağa bırakmalarında, ayrıca onların birbirleriyle kaynaşmalarında, takım olmalarının yanında takım kurmalarını sağlamada Başkanımız Yücel Yılmaz’ın vizyonu doğrultusunda destekler vermeye çalışıyoruz. Sadece espor değil sporun her alanında bilinen bilinmeyen tüm spor branşlarında ev sahipliği yaparak ayrıca ilimizi spor ile anılan şehir yapma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“ÇOK ÜST DÜZEY BİR ORTAM HAZIRLANMIŞ”

 

Balıkesir’de spor turnuvalarını bir belediyenin desteklediğini ve ayrıca espor merkezi kurduğunu ilk kez duyduğunda şok olduğunu dile getiren espor oyuncusu Barış Bilir, “Türkiye’de böyle bir espor merkezi projesi olduğunu hiç düşünmemiştim. Çok üst düzey bir ortam hazırlanmış. Başkanımız Yücel Yılmaz’a ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu