GündemKöşe YazılarıSemra AMAN AKYÜREK

BAŞKANI NASIL KAÇIRDIK?

Mutlu bir haftasonu geçirmenizi diliyorum. Haftayı dolu dolu geçirdik. Kilis’te Belediye Başkanlarına dair izlenimlerimizi aktarabildiğimiz kadarı ile anlatmaya çalıştık sizlere. Ancak o yazılarımda hatırlarsanız Kilislilerin şaşkınlıklarını da anlattık. Bu şaşkınlık esnafta Başkanların ekonomik anlamdaki cömertlikleriyle geliyordu. Ve mütevazı yaklaşımları, sohbetleri ile…

Malumunuz Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun 57 kişilik heyeti, Kilis’e iz bıraktı. Ordaydık. Ancak; çalışmalarımız esnasında ne Öncü Pınar’ı, nede çatışma bölgelerindeki apayrı heyecanımızı da unutmam mümkün değildi. Peki, biz Kilis’e gelen bu heyetle ilgili ne yapabilirdik?

Kamil beyle istişare ederken Başkanı kaçıralım! Demez mi?

Öncüpınar’a Başkanı götürmek… Önce güldüm. Ancak iş ciddileşti. Çünkü farklı bir haber yapabilmeliydik. Peki; meydanda herkesin pürdikkat izlediği ve takip ettiği Başkan Zekai Kafaoğlu’nu nasıl kaçırabilirdik? Hem ne diyecektik?

İlgili Makaleler

Kamil bey’e ‘aracı hemen caddeye çıkart ben başkanı alıp geliyorum’ dedim. Ne desem- kimi arasam diye düşünürken, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu aynı cadde üzerinde bir esnaftan çıkmış meydana doğru ilerliyordu. Hemen yanına gidip Olea oteli gösterip, ‘Başkanım bizde Kilis’teyken hep burada kaldık. Roketlerin düştüğü otel ve lokantaların olduğu yerleri işaret ettim ve şuraya kadar gidelim göstereyim size’ dedim. Sağolsun geldi. Ama yol üstü söylediğim bazı şeyleri anlamadı sanıyorum. Çünkü paldır küldür o arada o kadar çok şey söyledim. Başkan Kafaoğlu Az sonra başına geleceklerden bi haberdi.

Araç görünür görünmez, ‘ Başkanım araca binelim çok yakın biryere kadar gidip gelelim görmeniz gereken yerler var’ dedim. Yakın mı? Dedi.Çoook yakın dedim. Araca bindi ve yol aldık… Bu arada esnaf ziyaretleriniz nasıl geçti vb sorularla yolu yarıladık. Nereye daha varmı diyordu…Derme çatma dükkanların önünden Öncüpınar’a ulaştık. Operasyon zamanındaki hareketliliğe nazaran sakindi Öncüpınar. Sessizlik vardı ve araçtan indik. İlerledik ilerledik ve o bölgede kısa sohbetlerle görüşlerini, izlenimlerini aldık. Başkanı işte böyle kaçırdık…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu